donderdag 23 januari 2020
1. VB&P Order 1 Dames Plants 2

Actualiteit en beurzen

Europese subsidie van 1,55 miljoen euro voor promotie bloembollen en bolbloemen in de VS

Royal Anthos ontvangt Europese subsidie van 1,55 miljoen euro voor het promotieprogramma bloembollen en bolbloemen in de Verenigde Staten.

Leandra de Boef | Lees meer..


Addenda met twee stands op IPM Essen

Telersvereniging Addenda pakt volgende week tijdens de IPM Essen dubbel uit. De telersvereniging staat net als voorgaande jaren in hal 8, stand 8A6‐1, maar dit jaar is er een extra stand in hal 1, stand 1B12, in het Holland Paviljoen waar commercieel manager Adwin van Loenen de Addenda producten showt.

Le | Lees meer..


Plantarium kiest voor duurzame toekomst als groen platform

Plantarium slaat een nieuwe weg in met een nieuwe formule, die aansluit op trends in de markt, en een digitaal platform voor het matchen van de markt en producenten. Hiermee kiest Plantarium voor een duurzame toekomst als groen platform.

Lees meer..


Excesspartijen roos voortaan in apart blok als laatste geveild

De FPC Roos heeft samen met betrokken medewerkers van FloraHolland het excessenbeleid voor rozen aangescherpt. Veilingmeesters gaan per dag nadrukkelijker letten op excessen in de aanvoer.

Lees meer..


Economie en P&O

Greentech Americas wil Latijns-Amerikaanse kwekers helpen hun teelt te optimaliseren

GreenTech vindt dit jaar niet alleen plaats in juni in Nederland, maar wordt voor het eerst dit jaar ook georganiseerd in Mexico. GreenTech Americas vindt plaats van 24 t/m 26 maart 2020 in Querétaro, Mexico.

Leandra de Boef | Lees meer..


Bercomex breidt uit in Colombia

Bercomex Flower Processing Solutions heeft deze maand een vestiging geopend in Bogotá, Colombia. Deze nieuwe B.V. draagt de naam Bercomex Américas SAS en wordt aangestuurd door Mauricio Daza.

Lees meer..


Productnieuws en noviteiten

Troschrysant Deligreen grote winnaar bloeiproef

Vorige week vonden de jaarlijkse bloeiproeven bij Deliflor Chrysanten plaats. Niet alleen waren er rassen te zien die reeds op de markt gebracht zijn. Ook de nodige rassen in testfase en rassen onder nummer konden bewonderd worden.

Leandra de Boef | Lees meer..


Beekenkamp wint veredelaars award met nieuwe witte ster

Beekenkamp Plants heeft de veredelaars sortimentsvergelijkingsprijs gewonnen met de nieuwe PON128, één van de witste poinsettia’s op de markt. De helder witte kleur van de schutbladeren en het donkergroene blad geeft een mooi contrast. Tijdens deze vergelijking van LTO laten verschillende veredelaars hun nieuwste rassen testen.

Lees meer..


Areca woonplant van de maand februari

De Areca, ook wel bekend als goudpalm, is de woonplant van de maand februari. De palm heeft geen centrale stam; de rietachtige bladstengels komen allemaal rechtstreeks uit de grond en groeien omhoog in lichtgroene, smalle en puntige bladeren. Die groeien naar buiten in een fraaie groene fonteinvorm die een vrolijke uitstraling heeft.

Lees meer..


Chrysant in februari op bloemenagenda

De chrysant staat in februari op de Bloemenagenda van Bloemenbureau Holland. Met bloemen in het geel, wit, crème, roze, groen, rood, oranje, paars en brons en met bloemen van soms wel een diameter van 14 centimeter is de chrysant een graag geziene beauty.

Lees meer..


Transport, logistiek, techniek en ICT

ABN AMRO: Transportsector in 2020 dubbel geraakt door tegenwind en stikstof

De transportsector staat er slecht voor. Vrachtwagenchauffeurs, binnenvaartschippers en vrachtpiloten krijgen komend jaar minder te vervoeren door economische tegenslag, de stikstofregels en de groei van Schiphol.

Lees meer..


Nieuw veilschema bloemen voor pilot landelijk veilen

Voor de pilot landelijk veilen, krijgt de klok op Naaldwijk vanaf donderdag 30 januari een nieuw veilschema Bloemen, met op een aantal klokken een andere veilvolgorde. Voor deze pilot is namelijk zowel op Naaldwijk als op Aalsmeer een eigen klok nodig.

Lees meer..


Algemeen nieuws

Keukenhof moet veel meer bollen planten door warme winters

Keukenhof in Lisse moet veel meer bollen planten om te anticiperen op de grillige temperatuurpieken en -dalen van de afgelopen winters.

Lees meer..


Weblog en fotoreportage

5 vragen aan... Fred van der Hoeven

Voor mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je? Ik ben Fred van der Hoeven, ik ben 60 jaar en woon in Midden-Delfland, in het dorp Maasland. Een fantastisch open en groen gebied in de randstad, ingeklemd tussen Rotterdam, Den Haag en het Westland. Ik ben getrouwd met Nel, zij is directeur van een Welzijnsorganisatie.

Lees meer..


Hulde aan de Teler #blog

Regelmatig ervaar ik een gebrek aan kennis over de fantastische sector waarin ik werk; mensen zijn vaak nog onbekend met de Tuinbouw. Bij deze mijn bijdrage om de tuinbouw én onze helden (Telers!) voor het voetlicht te brengen.

Lees meer..



2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS