dinsdag 26 januari 2021
FN TOP add 2012ThursdOTF

Actualiteit en beurzen

Pokon gaat kamerplanten verkopen die zelf appen

Pokon gaat naast plantenvoeding nu ook planten verkopen. Onder de naam Pokon Powerplanten lanceert het een assortiment sterke kamerplanten. Dit doen ze samen met een speciale app, die de gebruiker laat weten wanneer ze water, voeding of andere verzorging kunnen gebruiken.

Leandra de Boef | Lees meer..


Beekenkamp breidt uit in Maasdijk

De Beekenkamp Group gaat verder uitbreiden. In 2021 bouwt de veredelaar een compleet nieuwbouwproject van ruim 22.000 vierkante meter aan de Oranjepolderweg in Maasdijk.

Lees meer..


Sierteelt ondanks corona toch weer grootste aandeel export landbouwproducten

Net als in 2019 zijn bloemen, planten, bloembollen en boomkwekerijproducten de meest verhandelde exportproducten van alle landbouwproductgroepen in euroís gemeten. In 2020 werd er voor 9,5 miljard euro aan sierteeltproducten uitgevoerd, 0,3 procent meer dan in 2019.

Lees meer..


Economie en P&O

Tea by Me meest innovatief foodbedrijf volgens KvK Innovatie Top 100

Tea by Me van Johan Jansen heeft de tweede plaats behaald in de KVK Innovatie Top 100 2020. Hiermee is het het meest innovatieve foodbedrijf van 2020. De thee van Tea by Me heeft een transparante korte keten, zowel de kweek en de productie vindt plaats in het Noord-Brabantse Zundert.

Lees meer..


Koppert Cress verkoopt teeltlocatie Maasdijk

Koppert Cress heeft de teeltlocatie voor cressen in Maasdijk verkocht aan tomaten- en paprikateler Frestia.

Lees meer..


Productnieuws en noviteiten

Marginpar introduceert bijzondere tweekleurige clematis snijbloem

Marginpar richt zich in 2021 op nog meer tweekleurige variŽteiten. Eerder werden al de paars/witte Scabiosa Cherry Vanilla Scoop en de wit/blauwe Agapanthus twister geintroduceerd. De volgende in de rij is de tweekleurige Clematis Amazing Sevilla.

Leandra de Boef | Lees meer..2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS