maandag 24 januari 2022
FN TOP add

Skills kwalificatiewedstrijden in World Horti Center...

Op dinsdag 25 januari vindt de Kwalificatiewedstrijd Bloembinder plaats bij Lentiz | MBO Westland in Naaldwijk in samenwerking met WorldSkills. Tijdens de kwalificatiewedstrijd strijden elf mbo studenten vanuit heel Nederland tegen elkaar om zich te selecteren voor de finalewedstrijd welke plaatsvindt tijdens Skills The Finals 2022 op 31 maart en 1 april in de Jaarbeurs in Utrecht.

Leandra de Boef |

Snijgroenkwekers op zoek naar opvolger...

Kwekers en campingeigenaren Wim Steman en Peter van de Rijdt zijn op zoek naar een opvolger voor hun snijgroenkwekerij Andromeda. Als het even kan een gay-man, vertellen de twee aan NH Nieuws. Wim en Peter runnen in Loosdrecht een gay-camping pal naast hun kwekerij. Het valt de twee steeds zwaarder om zowel de camping als de kwekerij goed te blijven runnen. Ze willen meer tijd gaan steken in de camping, maar de kwekerij daarbij niet verwaarlozen. Daarom zijn de twee nu op zoek naar een opvolger voor de kwekerij.

Leandra de Boef |

Bloem Monday in plaats van Blue Monday...

Vandaag is het maandag en niet zomaar een maandag: het is vandaag Blue Monday. Ze meest deprimerende dag van het jaar. Maar niet voor VBW en Plantion. Zij doepn Blue Monday om tot Bloem Monday en grijpen deze dag aan om aandacht te vragen voor de meerwaarde van bloemen, planten en bloemisten. Ze delen daarom op Station Utrecht Centraal tulpen uit met de boodschap de bloemist kleurt je leven!

Leandra de Boef |

2201 Evanthia Tanacetum

Varend Corso Westland naar Den Haag...

Als alles mee dit jaar mee zit, vaart zondag 26 juni aanstaande het Varend Corso Westland waarschijnlijk voor het eerst door het centrum van Den Haag. Gemeente Den Haag heeft aan de stichting een eenmalige subsidie verstrekt van 25.000 euro voor het evenement. Hiermee is de extra vaardag van het corso nog niet financieel geborgd, maar onder voorbehoud van de benodigde vergunningen en coronamaatregelen gaan bestuur en vrijwilligers de komende maanden de organisatie voorbereiden.

Leandra de Boef |

Kwekerszonen bouwen escaperoom over geheimpjes van de tuinder...

Met het oude postkantoor in het centrum van Naaldwijk als decor, opent Westcapeland medio februari haar deuren met een escaperoom in tuinbouwentourage. De nieuwe attractie is een initiatief van twee Westlandse kwekerszonen, die zelf enthousiast escaperoom-speler zijn.

Leandra de Boef |

Floweracademy ziet vraag naar cursussen in sierteeltsector explosief toenemen...

Floweracademy.NL ziet als gevolg van de coronacrisis in 2021 de vraag naar cursussen explosief toenemen. De opleider voor de sierteeltsector verwacht dat dit ook komend jaar aanhoudt. Belangrijke reden voor de grote belangstelling in cursussen is volgens Floweracademy.NL de inhaalslag die afgelopen jaar gemaakt is ten opzichte van het eerste coronajaar. Toen werden aanvankelijk veel cursussen geannuleerd.

Redactie Floranews |

2201 GroenDirekt


2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS