vrijdag 14 december 2018
KUBO via TFC Floranews TOP

Sleeping Beauties: Tuinplanten van de maand januari...

Als de hele tuin nog slaapt, zorgen kornoelje (Cornus), Viburnum en pronkklokje (Enkianthus) met hun fraaie, soms gekleurde takken en opvallende lijnen toch nog voor een mooi schouwspel, vooral met een laagje rijp of sneeuw erop.


Kentia Woonplant van de maand januari 2019...

De starten het nieuwe jaar met de Kentia als Woonplant van de maand. In januari met een van de weinige palmen die gedijt op weinig licht, lage luchtvochtigheid en koele kamers. Een mooie, groene verschijning, die in januari de plaats van de kerstboom prima in kan nemen.


Tulp in januari op Bloemenagenda...

De tulp staat in januari op de Bloemenagenda van Bloemenbureau Holland. Fris groen blad, unieke vormen en schitterende kleuren: de tulp is de ideale kickstarter van het jaar om alvast een klein beetje voorjaar in huis te halen.


BoN

Landelijke informatiebijeenkomst Pioen...

Woensdag 19 december organiseert CNB in samenwerking met LTO Glaskracht de landelijke Pioenenbijeenkomst.


Go voor Anthuriumpromotie 2019-2021...

100% van de aanwezige Anthuriumkwekers heeft afgelopen donderdag tijdens de landelijke productbijeenkomst Anthurium voor het promotieplan 2019-2021 gestemd. Bijna alle anthuriumkwekers en -veredelaars – ruim 45 personen – waren aanwezig bij de presentatie van het nieuwe 3-jarenplan bij Tomatoworld in Honselersdijk.


Publieksprijs voor tagetes Alumia Vanilla Cream, experts kiezen Bali Yellow...

In Engeland, Frankrijk en Duitsland zijn op initiatief van Fleuroselect proefbeplantingen met tagetes-cultivars aangelegd ter ere van ‘2018, jaar van het afrikaantje’. Bezoekers van de Engelse locaties konden daarbij stemmen op hun favoriete planten, en inmiddels zijn de stemmen geteld.


Oxalis website


2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS