vrijdag 20 april 2018
Vacature van de maand april Top banner FT

Calla in mei op Bloemenagenda...

In mei staat de stijlvolle Calla op de Bloemagenda. De Calla luisterde vroeger naar de indrukwekkende naam: Ethiopische aronskelk. Hij komt uit een gebied dat zich uitstrekt van Zuid-Afrika tot Malawi, waar hij groeit in moerassen. In de gebieden waar hij groeit, is het afwisselend zompig of uitgedroogd. Dat maakt dat de Calla niet alleen mooi is, maar ook sterk.


Arie Bouman Tuinplanten presenteert kant en klare Tantau-rozen...

Kwekerij Arie Bouman Tuinplanten uit Wijk en Aalburg presenteert vanaf eind mei een collectie kant en klare Tantau-tuinrozen. In totaal zijn er vier soorten beschikbaar die consumenten direct in de tuin of op balkon of terras kunnen planten.


Hoofdrol voor petunia in kleuronderzoek...

We houden van oranje bloemen. Maar niet alle bloemen zijn verkrijgbaar in het oranje. Hoe kan dat? Een consortium met onderzoekers van Dümmen Orange, Wageningen University en de Universiteit van Helsinki doen samen kleuronderzoek.


BoN

Groenteplanten zijn Tuinplanten van de Maand mei...

Plukplanten en moestuinen zijn ongekend populair en groenteplanten zien er vaak ook prachtig uit, zodat het mes aan twee kanten snijdt. Aan de ene kant inspelen op groeiende belangstelling voor gezond, duurzaam en plantaardig voedsel, aan de andere kant een decoratieve hoek aan productieve groene planten met vruchten, waarmee het goed kweken en lekker koken is.


Nieuw Cannova seizoen vol kleur...

Ieder jaar rond deze periode komen ze op; kriebels. Niet alleen voor het voorjaar, ook voor de start van het nieuwe Cannova seizoen. Na de winterperiode kan de consument niet wachten om de tuin aan te kleden met kleur.


Zenplanten woonplanten van de maand mei...

Bonsai, Ficus Ginseng en Dracaena lucky bamboo hebben krachtige vormen, groene kracht en een sobere uitstraling gemeen. Alle drie passen ze goed bij de groeiende belangstelling voor meer rust en zingeving in het leven.


VvdW Lutgo proces admin


2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS