zondag 31 mei 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

Lelie staat in juni op Bloemenagenda...

In juni staat de Lelie op de Bloemenagenda. De Grieken en Romeinen wisten het al: de lelie is een bijzondere bloem. Je kon er slangenbeten mee behandelen, rimpels mee gladstrijken of ze opeten. Tegenwoordig zetten we de bloem liever in een vaas.


Floricultura lanceert nieuwe Phalaenopsis serie ...

Floricultura lanceert vandaag de nieuwe Phalaenopsis Eccentrix serie. Een fascinerende serie van hoge kwaliteit die de traditionele definities van Phalaenopis achter zich laat, aldus de specialist in uitgangsmateriaal van tropische planten.

Leandra de Boef |

Calla woonplant van de maand juni 2020...

De Calla, of officieel de Zantedeschia, is gekozen tot woonplant van de maand juni 2020. De Calla komt evenals de Anthurium en de Spathiphyllum uit de familie van de Araceae en wordt gekenmerkt door het trechtervormige schutblad (spatha). De eigenlijke bloemetjes, op de aar, zijn piepklein en minder opvallend.


1. FH100procentdigitaal

Digitale African Breeze update in plaats van beurs...

Vreugdenhil Bulbs & Plants had voor dit jaar eigenlijk een African Breeze beurs voor haar klanten op de planning staan.


Fairtrade-certificaat voor Poinsettia van Beekenkamp...

Beekenkamp Plants Ornamentals heeft het Fairtrade-certificaat behaald voor haar poinsettia moederplant-faciliteiten in EthiopiŽ en haar bewortelingslocatie in Nederland.


Mona Lisa Pink chrysant wordt historie...

Twintig jaar na de introductie, verdwijnt de chrysant Mona Lisa Pink van Dekker Chrysanten. De chrysant was in die tijd baanbrekend door de sterke transporteerbaarheid. Het was een van de eerste rassen die goed getransporteerd kon worden over verre afstanden.


Flowers4Oxygen


2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS