dinsdag 22 januari 2019
Beekenkamp Deliflor Topbanner Kubo

Nieuwe multimedia strip voor AutoStix...

Visser Horti Systems uit ’s-Gravendeel heeft samen met Ball Horticultural Company een multimedia strip ontwikkeld voor AutoStix, een volledig geautomatiseerde stek stripplanter.


Modiform geeft gerecycled huishoudelijk afval en witgoed een nieuw leven...

Ontwikkelaar en producent van kweek-, transport- en verpakkingssystemen Modiform heeft potten van post-consumer gerecycled materiaal ontwikkeld in vier kleuren. De potten zijn gemaakt van huishoudelijk afval en zijn 100% gerecycled en recyclebaar. Voor alle maten thermoformed en spuitgietpotten bestaat nu de keuze uit de kleuren groen, taupe, blauw en grijs.


Ter Laak Orchids in de race voor groene award BNR Nieuwsradio...

Radioprogramma The Green Quest van BNR Nieuwsradio heeft de Daglichtkas van Ter Laak Orchids genomineerd voor The Green Quest Award. Het radioprogramma gaat wekelijks op zoek naar groene voorbeelden die helpen de klimaatdoelstellingen te behalen. De winnaar van de award wordt op 1 juli 2019 bekendgemaakt.


BoN

40 procent meer opbrengst uit gewas dankzij genetische wetenschap...

Amerikaanse wetenschappers hebben het voor elkaar gekregen om 40 procent meer opbrengst te halen uit een gewas door genetische technologie. De wetenschappers deden onderzoek naar de verbetering van het groeiproces bij tabaksplanten en publiceerden erover in het tijdschrift Science.


Fleuroselect conferentie duikt in technologische doorbraken en robotisering...

Baanbrekende technologie en robots voor sierteeltveredeling, dat was de essentie van de voorbije Breeders & Young Plant Producers conferentie die plaatsvond op 4-5 december in Wageningen.


AgroEnergy en Delphy sterke concurrent voor internationale techreuzen ...

Woensdagmiddag, 12 december, werd tijdens de AgriFoodTech beurs in Den Bosch, de winnaar van de internationale Autonomous Greenhouse Challenge bekendgemaakt. Het enige Nederlandse team ‘The Croperators’, met daarin experts van Delphy en AgroEnergy, behaalde een mooie derde plaats.


VvdW Lutgo


2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS