zondag 13 juni 2021
2106EvanthiaOnTour 2105 Palletcentrale

Nieuwe animatie legt sleutelrol van glastuinbouw in energietransitie uit...

De energietransitie brengt volop uitdagingen met zich mee. Volgens Agroenergy speelt de glastuinbouw een sleutelrol in het versnellen hiervan. Hoe precies wil het duidelijk maken met een nieuwe animatie.

Redactie Floranews |

Heb je wit licht nodig om een beter gewas te telen?...

Licht is waarschijnlijk de belangrijkste overweging bij het optimaliseren van de plantenteelt in een kas of in verticale landbouw.


Nieuwe high-tech klimaatcellen voor Vertical Farming bijna klaar voor gebruik...

Vorig jaar is, bij Delphy aan de Violierenweg 3 te Bleiswijk, gestart met de bouw van twee high-tech klimaatcellen. Er wordt één grote onderzoeksmodule gebouwd voor het volledig indoor telen van hoog opgaande gewassen zoals tomaat, en één multi-layer module met vier lagen voor de teelt van lagere gewassen zoals leafy greens of jong plantmateriaal

Redactie Floranews |

2106 OpenDagenKolsterBV

Hishtil en Limex ontwikkelen samen intensief wasproces voor zaaitrays...

Een belangrijke uitdaging bij het reinigen van zaaitrays is de noodzaak van een effectieve desinfectie om pathogenen te bestrijden die zich kunnen hechten aan het oppervlak van de trays of in organische residuen in de trays.


Corvus Drones ontvangt financiering uit innovatiefonds voor ontwikkeling drone voor gewasmonitoring...

Corvus Drones ontvangt financiering vanuit het Innovatiefonds ION+, een innovatiefonds voor mkb-ers in Gelderland, voor de ontwikkeling van drones voor gewasmonitoring. Met deze financiering kan het de techniek toepasbaar maken voor elke teelt in binnen- en buitenland.

Redactie Floranews |

Holstein Flowers neemt nieuwe bio verstrooier Royal Brinkman in gebruik...

Holstein Flowers heeft de eerste nieuwe bio verstrooier Uni Mite Row van Royal Brinkman in gebruik genomen. De verstrooier strooit het biologisch materiaal per plantrij gelijkmatig over de planten. De kweker kan zo in één keer een hele kap voorzien van biologische bestrijders.

Redactie Floranews |

2106SunflowerEvanthia


2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS