woensdag 22 november 2017
Top FN Top wit

In de broekzak van elke consument ...

De droom van oprichter en eigenaar van softwarebedrijf Bloomypro, Eric Egberts, is om 7 miljard mensen te laten bloemschikken met zijn tool. Eric is bevlogen en enthousiast en zo vertelt hij dan ook over de ontwikkelingen van het jonge bedrijf. Het bedrijf startte 5 jaar geleden en beweegt zich inmiddels 2 jaar in de business to business. In die korte tijd zijn enorme meters gemaakt.


Geslaagde Horticoop Insperience Day 2017...

Op 2 november vond in Madurodam voor de tweede keer de Horticoop Insperience Day plaats. Bijna 300 glastuinders uit het hele land deden nieuwe kennis, nieuwe ervaringen en nieuwe inspiratie op voor hun eigen bedrijf. De reacties waren zeer positief.


Eerste versie Floriday live tijdens Trade Fair...

In de week van de Trade Fair, 8 t/m 10 november, gaat de eerste versie van het nieuwe digitale platform Floriday live. Hiermee staat de basis en wordt de eerste stap gezet in de toekomst van Floriday. Tijdens de Trade Fair kunnen kwekers zich aanmelden om als eerste in te kunnen loggen.


GardenConnectaugnov2017

Delphy Team Pot- en Perkplanten start eigen onderzoek voor klanten op Improvement Centre...

Sinds de overheid objectief Glastuinbouwonderzoek niet meer financiert, richt Delphy Team Pot- en Perkplanten zich steeds meer op de ontwikkeling van kennis door het uitvoeren van eigen onderzoek. Het team wil daarom ook onderzoek gaan uitvoeren in opdracht van klanten. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van de faciliteiten van het Improvement Centre in Bleiswijk.


Hardnekkige plagen rukken op in gerberateelt. Hoe pakken we ze aan?...

Wolluis, echinotrips, platte dopluis en rups zijn op veel bedrijven een onwelkome gast. De bestrijding gaat moeizaam. Er worden pogingen ondernomen om ze biologisch aan te pakken, met wisselend resultaat. Vaak is een brede chemische aanpak de enige manier. Daardoor zijn deze plagen een bedreiging voor de geïntegreerde gewasbescherming.


Plant Collect maakt elke plant traceerbaar via ViridiCode ...

Plant Collect kondigt aan vanaf komend voorjaar elke plant in de keten, van kweker tot consument, volledig traceerbaar te maken. Dit wordt volgens de organisatie mogelijk door de introductie van ViridiCode.


BoN


2017 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS