maandag 24 januari 2022
FN TOP add

Lijnsensor moet meer inzicht geven in effect LED-licht op planten...

Er wordt in de glastuinbouw wordt meer en meer gebruik gemaakt van LED-verlichting. Over hoe planten precies reageren op LED-licht is echter nog veel onbekend. Daarom heeft de business unit Glastuinbouw en bloembollen van Wageningen University & Research een lijnsensor ontwikkeld die meet welke golflengten een plant in welke mate opEr wordt in de glastuinbouw wordt meer en meer gebruik gemaakt van LED-verlichting.

Redactie Floranews |

Binnen enkele seconden de perfecte foto voor verkoop op de klok...

Flora Innovations heeft een fotobewerkingsdienst ontwikkeld waarmee kwekers en groothandelaren uit de bloemen- en plantenbranche live hun beelden kunnen bewerken. De dienst Floraphoto Klok creërt binnen enkele seconden de perfecte partijfoto voor verkoop op de klok.

Redactie Floranews |

Delphy voert met hightech belichtingsfaciliteiten toekomstgericht onderzoek uit voor boomtelers...

Delphy heeft op de Onderzoekskwekerij Boomteelt en Vasteplantenteelt in Hazerswoude een kasafdeling ingericht met LED-verlichting in een hoog en een laag lichtniveau. Het lichtspectrum is gekozen op basis van kennis en ervaring in de glastuinbouw.

Redactie Floranews |

2201 Evanthia Tanacetum

Klasmann-Deilmann breidt assortiment hernieuwbare grondstoffen uit...

Klasmann-Deilmann Benelux heeft haar assortiment hernieuwbare grondstoffen uitgebreid met TerrAktiv bark humus, gecomposteerde boomschors, die vanaf heden toegepast kan worden in substraten naast veen, kokos en GreenFibre houtvezel. De geselecteerde boomschors voor het nieuwe product is afkomstig van zagerijen waar naaldhout boomstammen ontdaan worden van schors.

Redactie Floranews |

Integraal kwaliteitslabel in Greenhouse technology sector...

Op donderdag 11 november hebben zes toonaangevende turnkey- kassenbouwers samen met stichting HortiQ ingestemd met de uitvoering in 2022 van het beleidsplan HortiQ Next Level. Zij zullen als eerste bedrijven werken aan integrale HortiQ-kwaliteitsketens. Het HortiQ label omvat hiermee meerdere schakels in de leveranciersketen. HortiQ levert op deze wijze een belangrijke positieve bijdrage aan de concurrentiekracht van het Nederlandse cluster in de snel ontwikkelende markt van internationale aanbieders.

Redactie Floranews |

Flowerboxx wint Computable Award 2021...

De Flowerboxx heeft de Computable Award in de categorie MKB in de wacht gesleept. Dat werd vorige week bekend gemaakt in de Jaarbeurs in Utrecht. De Flowerboxx is opgericht door bloemenzaak Naturals en softwareontwikkelaar Grexx. Samen ontwikkelden zij een ‘online gereedschapskist’ voor bloemisten. De Flowerboxx ondersteunt bloemisten bij het digitaliseren van hun winkel met eenvoudig te gebruiken software.

Redactie Floranews |

2201 GroenDirekt


2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS