zaterdag 15 augustus 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Elektrische matverwarming maakt fossielvrije potplantenteelt mogelijk...

Het gebruik van elektrische matverwarming biedt de mogelijkheid voor de potplanten-teelt om in de toekomst zelfs fossielvrij te kunnen telen. Daarnaast kan er een aanzienlijke verkorting van de teelt gerealiseerd worden door toepassing van HNT.


Chrysantenteelt zonder gas technisch mogelijk...

Bij Delphy Improvement Centre zijn in 2017 en 2018 negen energiezuinige chrysantenteelten uitgevoerd met als doel te komen tot de perfecte chrysant. Uit dit door Kas als Energiebron gefinancierde onderzoek wordt geconcludeerd dat het technisch mogelijk is om chrysanten te telen zonder gas. Met uitzondering van het stomen van de grond.


Floriday viert voortgang API-koppeling softwareleveranciers ...

FloraHolland heeft als doel dat eind dit jaar alle directe orders 100% digitaal geplaatst moeten worden via Floriday. Een flinke doelstelling waar in de tussentijd op allerlei verschillende vlakken aan gewerkt wordt door de softwareleveranciers die kwekersoftware ontwikkelen.


ConceptFactory

Marjoland verbetert zowel productie als kwaliteit met speciaal lichtrecept voor rozen ...

Rozenkweker Marjoland heeft zowel de kwaliteit en als de productie van haar Red Naomi rozen weten te verbeteren door het speciale lichtrecept voor rozen te gebruiken in haar hybride lichtinstallatie.


Onderwijs en bedrijfsleven tackelen digitale gevaren in de tuinbouw...

Een jaar geleden ontstond er in World Horti Center een bijzondere samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid die zich als kerngroep inzet voor digitale veiligheid in tuinbouw.


Hoogeveen Plants gaat werken met SmartFlo-systeem ...

Hoogeveen Plants uit Hazerswoude-Dorp gaat op ťťn van haar locaties werken met het SmartFlo-systeem. Het systeem van WPS zal gebruikt gaan worden voor het plaatsen van gepotte en geÔmporteerde planten in de kas en om afleverklare planten naar voren te transporteren of klaar te zetten. Met het systeem wil de kweker flexibeler kunnen werken met zo min mogelijk arbeid.


Groen-Direkt


2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS