maandag 16 september 2019
FN TOP logo FN TOP add

Ammerlaan-Sosef zet volgende stap in automatisering...

Ammerlaan-Sosef is een moderne potplantenkwekerij midden in het hart van de tuinbouw, het Westland. Ammerlaan-Sosef is sinds 1999 ontstaan nadat Ard Ammerlaan samen met zoon Jeffrey en medewerker Gertjan Sosef een samenwerking zijn begonnen.


Plaagontwikkeling overzichtelijker met nieuwe scoutapp ...

Tuinbouwtoeleverancier Royal Brinkman komt binnenkort met een nieuwe digitale applicatie op de markt met moderne methodieken voor dataverzameling en Ėbeoordeling van ziekten en plagen in de tuinbouw.


WaterEvent legt focus op wateruitdagingen van de toekomst...

De glastuinbouw heeft de afgelopen jaren een behoorlijke slag gemaakt qua emissiereductie naar water. Realiteit is echter ook dat er nog voldoende uitdagingen liggen. Emissiereductie van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen blijft bijvoorbeeld een belangrijk aandachtspunt voor een duurzame teelt.


Tussen Move2Catch

Bollenrevolutie 4.0 verdiept zich in verwerking van bloembollen...

Dit voorjaar is de PPS Bollenrevolutie 4.0 gestart. In augustus kwamen de klankbordgroep, de partners en onderzoekers van Wageningen University & Researchvoor voor het eerst bij elkaar op het bedrijf van Dogterom in Oude Tonge.


Reststromen uit tuinbouw goed bruikbaar voor biobased bouwmaterialen...

De bouwsector maakt al veel gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout. Reststromen uit de tuinbouw zijn voor veel toepassingen een goed alternatief. Zo kunnen stengels van paprika of tomaat worden gebruikt voor de productie van spaanplaten.


Hoe kunnen we met automatisch vliegende drones gewasopbrengst sierteelt verbeteren?...

Het antwoord op deze vraag wordt gegeven tijdens het afsluitende symposium van het HiPerGreen-project in World Horti Center in Naaldwijk.


10


2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS