woensdag 20 maart 2019
Floranews TOP Topbanner Kubo

Minister complimenteert tuinbouw met hands-on mentaliteit tijdens ondertekening tuinbouwakkoord ...

Donderdag 14 maart kwamen regionale Greenports, overheden en landelijke brancheorganisaties op het Nationaal Tuinbouwcongres samen voor de bekrachtiging van het Tuinbouwakkoord.


165 miljoen rozen via FloraHolland onderweg naar Valentijn...

In de periode voorafgaand aan Valentijnsdag zijn op de bloemenveiling FloraHolland 165 miljoen rozen verkocht. Dat is ruim 4 procent meer dan in 2018. De gemiddelde prijs voor rozen lag in de tien veildagen voor Valentijn wel 10 procent lager dan vorig jaar.


Grote exporteurs verwachten omzetgroei in 2019 ...

De grote Nederlandse exporteurs van bloemen en planten verwachten dat de omzet volgend jaar zal groeien. Ondanks een daling bij de top-5 afnemers is de sector op weg om de recordomzet van 6 miljard euro van vorig jaar te evenaren. Tot en met november ging de exportwaarde gelijk op, meldt branchevereniging VGB.


BoN

De rijksten in de Agribusiness...

De novembermaand wordt traditiegetrouw ingeluid met de nieuwe Quote-500. De rijken zijn ook dit jaar weer rijker geworden. Sinds de financiële crisis is het vermogen van de rijksten niet meer zo snel gestegen. Samen hebben de 500 rijkste Nederlanders een geschat vermogen van 163.357.000.000 euro (+11,6%).


Aantal werknemers agrarische en groene sectoren groeit...

Het aantal werknemers in de agrarische en groene sectoren de afgelopen twee jaar is toegenomen Ook voor de toekomst verwachten vrijwel alle sectoren een groei. Gezien over de sectoren als geheel hebben veel werknemers een vast contract en is de uitstroom beperkt.


Omzet Rhein-Maas eerste 9 maanden gelijk aan vorig jaar...

De Duitse bloemen- en plantenveiling Rhein-Maas behaalde in de eerste 9 maanden van 2018 een productomzet van 272,4 miljoen euro. Deze lag hiermee ongeveer op hetzelfde niveau als in 2017.


Hepke - Team Westland


2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS