dinsdag 22 januari 2019
Topbanner Kubo Beekenkamp Deliflor

Grote exporteurs verwachten omzetgroei in 2019 ...

De grote Nederlandse exporteurs van bloemen en planten verwachten dat de omzet volgend jaar zal groeien. Ondanks een daling bij de top-5 afnemers is de sector op weg om de recordomzet van 6 miljard euro van vorig jaar te evenaren. Tot en met november ging de exportwaarde gelijk op, meldt branchevereniging VGB.


De rijksten in de Agribusiness...

De novembermaand wordt traditiegetrouw ingeluid met de nieuwe Quote-500. De rijken zijn ook dit jaar weer rijker geworden. Sinds de financiële crisis is het vermogen van de rijksten niet meer zo snel gestegen. Samen hebben de 500 rijkste Nederlanders een geschat vermogen van 163.357.000.000 euro (+11,6%).


Aantal werknemers agrarische en groene sectoren groeit...

Het aantal werknemers in de agrarische en groene sectoren de afgelopen twee jaar is toegenomen Ook voor de toekomst verwachten vrijwel alle sectoren een groei. Gezien over de sectoren als geheel hebben veel werknemers een vast contract en is de uitstroom beperkt.


VvdW Lutgo

Omzet Rhein-Maas eerste 9 maanden gelijk aan vorig jaar...

De Duitse bloemen- en plantenveiling Rhein-Maas behaalde in de eerste 9 maanden van 2018 een productomzet van 272,4 miljoen euro. Deze lag hiermee ongeveer op hetzelfde niveau als in 2017.


Sterke groei export zaadveredelaars...

De export van groentezaadveredelaars in Nederland is in 2017 met 11% gestegen naar bijna 1,3 miljard euro. Hiermee steeg de export vanaf het begin van dit decennium met ruim 80%. Het aantal werknemers groeide in die periode met een derde tot vierduizend.


LTO wil 60 miljoen voor plantgezondheid...

LTO Nederland is blij met de waardering voor boeren en tuinders die uit de Troonrede en Miljoenennota spreekt. De bijdrage van de land- en tuinbouw aan economie, welvaart en welzijn wordt door het kabinet erkend.


BoN


2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS