maandag 16 juli 2018
Top FN VvdMSchreudersjuli

Omzet FloraHolland eerste helft 2018 fractie lager dan vorig jaar...

In de eerste helft van 2018 bedroeg de omzet van Royal FloraHolland ruim 2,6 miljard euro, een fractie minder dan die in de eerste zes maanden van 2017.


Project Hybride leren in de Glastuinbouw van start in Oostland...

Deze week is het project Hybride leren in de Glastuinbouw gestart waarbij beroepsonderwijs en ondernemers in het Oostland (gemeenten Lansingerland, Pijnacker/Nootdorp, Zuidplas, Boskoop, Waddinxveen en Zoetermeer) en de gemeente Lansingerland intensief gaan samenwerken aan teeltopleidingen.


Europees BTW-stelsel na 25 jaar op de schop...

Na 25 jaar gaat het Europese btw-stelsel op de schop. De nieuwe wetsvoorstellen staan in het btwactieplan en worden gefaseerd ingevoerd tussen 2019 en 2022. Evofenedex zet de belangrijkste wijzigingen voor internationaal ondernemende bedrijven op een rijtje:


BoN

Uitbreidingsplannen bloembollentelers met bijna een kwart gedaald...

Het percentage bloembollentelers dat wil uitbreiden is gedaald met 5,3 procent. In 2016 was nog bijna 20 procent bereid om uit te breiden, eind 2017 was dit nog maar 14,5 procent. Het aantal stoppers is ongeveer gelijk gebleven. Dit blijkt uit de jaarlijkse BloembollenScanner van AgriDirect die eind 2017 heeft plaatsgevonden.


Lentiz-studenten week in keuken van Nature’s Pride...

Studenten van de Lentiz mbo-4 opleiding Masters of Food zijn momenteel bezig met het project: case study Gezonde keuzes bij Natures Pride. Ter voorbereiding van dit project hebben zes studenten een week lang mogen kennis maken met diverse afdelingen van het bedrijf Natures Pride.


ING: Zon schijnt weer voor sierteelt en glasgroenteteelt ...

Ook al valt de export door het koude eerste kwartaal nog wat tegen, volgens sectoreconoom van de ING Agrarische sector Henk van den Brink is het vertrouwen en de investeringsbereidheid groot in de sierteelt en de glasgroenteteelt.


VvdWVanderSlot


2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS