maandag 24 januari 2022
FN TOP add

Nederlandse landbouwexport komt voor het eerst boven 100 miljard euro uit...

De Nederlandse landbouwexport is in 2021 voor het eerst boven de 100 miljard euro uitgekomen. In totaal werd 104,7 miljard euro geŽxporteerd, ruim 9 procent meer dan in 2020. De exportwaarde steeg niet alleen omdat er meer geŽxporteerd werd, maar ook omdat de prijzen voor de producten hoger lagen. Dit blijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en onderzoek van Wageningen University & Research in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Redactie Floranews |

STAP-budget vervangt fiscale aftrek van scholingskosten...

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget aanvragen voor het volgen van een training, cursus of opleiding. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het STAP-budget vervangt de fiscale aftrek van scholingskosten en is maximaal 1.000 euro per jaar.

Leandra de Boef |

Rabobank: Wereldwijde export sierteelt en online verkoop groeien gestaag...

De belangrijkste leveranciers van de internationale snijbloemen- en kamerplantenmarkten beleven een vrij stabiel patroon. Online verkoop blijft aan momentum winnen, evenals een focus op duurzame inkoop. Dat blijkt uit de 2021 World Floriculture Map van de Rabobank, in samenwerking met Royal FloraHolland.

Redactie Floranews |

2112John

Principe-akkoord CAO glastuinbouw...

Er lijkt eindelijk een nieuwe cao te komen voor de glastuinbouw. De vakbonden FNV en CNV hebben begin deze week een principe-akkoord bereikt met werkgeversorganisaties Plantum, Glastuinbouw Nederland en LTO over een driejarige cao. De onderhandelingen voor de nieuwe cao liepen eind 2020 vast en werden in december 2021 pas weer vlotgetrokken. De cao was eind 2019 al verlopen.

Leandra de Boef |

Raymond Hedges nieuwe directeur RHP...

Raymond Hedges is per 1 februari 2022 benoemd tot de nieuwe directeur/bestuurder van RHP. Hedges volgt Hein Boon op, die zich sinds het nieuwe jaar inzet voor Responsibly Produced Peat. De nieuwe directeur heeft in zijn loopbaan diverse functies bekleed in uiteenlopende sectoren als marketing, onderwijs en meest recent in de tuinbouw als directeur van telersvereniging Decorum.

Redactie Floranews |

Edwin Zuidgeest nieuwe programmamanager Kasgroeit ...

Edwin Zuidgeest is de nieuwe programmamanager van Kasgroeit. Hij heeft op 1 november het stokje overgenomen van Jeroen Verweij. Zuidgeest komt uit Naaldwijk en heeft veel affiniteit met de glastuinbouw, de arbeidsmarkt en het ontwikkelen van werkgevers en medewerkers.

Redactie Floranews |

2201 Evanthia Tanacetum


2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS