woensdag 19 september 2018
VvdMVreugdenhilsept Top FN

Plantenafzet laat zich niet weerhouden door hete zomer...

De hete zomerperiode heeft de exportwaarde van de Nederlandse bloemen met een krimp van 6% in juli onder druk gezet. Planten leden daar minder onder en daarin wist de exporterende groothandel zelfs een plus van 4% te realiseren, zo blijkt uit de exportstatistieken van Floridata tot en met juli.


Aantal vacatures bereikt recordhoogte...

Het aantal openstaande vacatures heeft in het tweede kwartaal van 2018 een nieuw hoogtepunt bereikt. Eind juni waren het er 251.000, een toename van 16.000 in het tweede kwartaal. Hiermee werd het vorige recordaantal van eind 2007 met 2.000 overtroffen. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste kwartaalcijfers over de arbeidsmarkt.


Waar moet je aan denken als er scholieren bij je werken...

Nu de vakantieperiode aangebroken is, is de kans groot dat er scholieren bij je komen werken. Waar moet je speciaal aan denken als je scholieren aanneemt? Stigas en LTO Glaskracht Nederland hebben een aantal belangrijke praktische punten op een rijtje gezet:


Tussenbanner10voordejuf

Omzet FloraHolland eerste helft 2018 fractie lager dan vorig jaar...

In de eerste helft van 2018 bedroeg de omzet van Royal FloraHolland ruim 2,6 miljard euro, een fractie minder dan die in de eerste zes maanden van 2017.


Project Hybride leren in de Glastuinbouw van start in Oostland...

Deze week is het project Hybride leren in de Glastuinbouw gestart waarbij beroepsonderwijs en ondernemers in het Oostland (gemeenten Lansingerland, Pijnacker/Nootdorp, Zuidplas, Boskoop, Waddinxveen en Zoetermeer) en de gemeente Lansingerland intensief gaan samenwerken aan teeltopleidingen.


Europees BTW-stelsel na 25 jaar op de schop...

Na 25 jaar gaat het Europese btw-stelsel op de schop. De nieuwe wetsvoorstellen staan in het btwactieplan en worden gefaseerd ingevoerd tussen 2019 en 2022. Evofenedex zet de belangrijkste wijzigingen voor internationaal ondernemende bedrijven op een rijtje:


Banner Dekker vacature


2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS