zaterdag 28 maart 2020
FN TOP add FN TOP logo

Minister Schouten vraagt Europese steun voor de sierteelt...

Minister Schouten van Landbouw vraagt haar Europese collega’s om steun voor de sierteelt vanwege de „urgente en grote problematiek” die is ontstaan door de coronacrisis. Dat schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer.

Leandra de Boef |

FloraHolland probeert keten intact te houden...

Bloemenveiling Royal FloraHolland was afgelopen jaren goed voor 90 procent van de Nederlandse export in snijbloemen en kamerplanten. Maar Nederland kan deze koppositie verliezen als deze export ter ziele gaat.


Tuinbouwbreed platform voor bemiddeling seizoensarbeid...

Kasgroeit bouwt momenteel een tijdelijk platform om vraag en aanbod van seizoensarbeid bij elkaar te brengen. Het platform richt zich op het koppelen van werkgevers met meer mensen dan werk aan werkgevers met meer werk dan mensen.


1. Perfect Plants

Cursusmarkt Kasgroeit verplaatst naar 28 mei...

Kasgroeit heeft besloten de cursusmarkt Sterk in je werk, die volgende week zou plaatsvinden in Naaldwijk, te verplaatsen naar 28 mei. Kasgroeit wil hiermee de kans op verspreiding van het Corona virus via de bijeenkomst wegnemen. Het programma op 28 mei zal er hetzelfde uitzien en Kasgroeit hoopt de deelnemers op dat moment alsnog te verwelkomen.


Werkzoekenden op bezoek bij potentiële nieuwe werkgevers in Aalsmeerse sierteelt...

Werkzoekenden uit de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer gingen op woensdag 4 maart op bezoek bij bloemenveiling Flora Holland in Aalsmeer om kennis te maken met vier verschillende werkgevers. Zij kregen informatie over werken in de sierteelt. De ontmoeting was georganiseerd door Werkplein AA dat namens Amstelveen en Aalsmeer ondersteuning biedt aan inwoners die op zoek zijn naar werk.


VBW en AVV sluiten 3-jarige CAO voor bloemendetailhandel...

Na een intensieve periode van overleg hebben VBW en vakbond AVV een nieuwe 3-jarige CAO gesloten voor de bloemendetailhandel.

Leandra de Boef |
2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS