dinsdag 19 oktober 2021
2110 SB Topbanner 2105 Palletcentrale

Bloemen- en plantenexport richting recordomzet van 7 miljard euro...

De Nederlandse bloemen- en plantenexport boekt de eerste negen maanden van dit jaar een record exportwaarde van 5,7 miljard euro. Dit heeft de VGB bekendgemaakt op basis van de exportstatistieken van Floridata. De exportwaarde van bloemen steeg met 26 procent en die van planten met 18 procent.

Redactie Floranews |

Plantion en vakbond sluiten akkoord over nieuwe cao...

Plantion en vakbond AVV hebben deze week een akkoord bereikt over een nieuwe cao. De nieuwe cao geldt voor de periode 1 oktober 2021 tot en met 31 december 2022. De overeenstemming volgt op het principeakkoord dat Plantion en AVV op 20 september hebben gesloten en daarna in stemming is gebracht bij de medewerkers van de veiling.

Redactie Floranews |

Forse omzetgroei Landgard...

De omzet van de Duitse co÷peratie Landgard is in de eerste helft van dit jaar 12,1 procent gestegen. Hiermee komt de omzet uit op 1,3 miljard euro. Dit ligt ruim boven de begroting. Ook de andere kerncijfers getuigen van de sterke bedrijfsontwikkeling in de eerste helft van het jaar. Onze winst vˇˇr belastingen (EBT) van EUR 27,6 miljoen is bijvoorbeeld 56 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar en ruim boven plan, aldus Landgard CEO Carsten B÷nig.

Redactie Floranews |

2109Evanthia asparagus

FloraHolland noteert kleine omzetgroei in september 2021...

FloraHolland noteert over de maand september slechts een kleine omzetgroei. De snijbloemenomzet van bloemenveiling Royal FloraHolland steeg in september 14,6 procent ten opzichte van september 2020. Het aantal stuks steeg met 4,7 procent en de prijs van snijbloemen steef gemiddeld 9,4 procent.

Redactie Floranews |

Jules Verstraten nieuwe regiocoördinator Brabant en Zeeland bij Glastuinbouw Nederland...

Jules Verstraten uit het Brabantse Mill is per 1 oktober regioco÷rdinator regio Brabant/Zeeland bij Glastuinbouw Nederland. De 28-jarige Verstraten volgt in deze functie Frits van Dijkman op, die wel als relatiemanager actief blijft in de regio.

Leandra de Boef |

Jaap van der Meij Algemeen Directeur Gebroeders Alkemade...

Jaap van der Meij is sinds juli 2021 Algemeen Directeur bij Gebroeders Alkemade B.V. Er is externe versterking gezocht en gevonden in de persoon van Van der Meij in navolging van de overname van de aandelen door het Poolse Vitroflora. Diit mede omdat de voormalige eigenaren Theo en Wil Alkemade aangegeven hebben minder betrokken te willen zijn bij de dagelijkse leiding van het bedrijf.

Redactie Floranews |

21 Vacatures op Floranews


2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS