zondag 20 januari 2019
Beekenkamp Deliflor Floranews TOP

WUR zoekt dit jaar 600 nieuwe medewerkers ...

Na jaren van bezuinigingen krijgt Wageningen University & Research (WUR) de komende jaren meer geld van de ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hierdoor kan Wageningen University & Research dit jaar 600 nieuwe personeelsleden aannemen.


5 belangrijke onderwerpen voor personeelsbeleid in 2019...

Een nieuw jaar en daarmee ook nieuwe wetten, regelgeving, uitdagingen en trends. Evofenedex zet een paar belangrijke waarvan je op de hoogte moet zijn op een rij: Krapte op de arbeidsmarkt, duurzame inzetbaarheid, meldplicht buitenlandse werknemers, verwerking gezondheidsgegevens en vergoeding affectieschade bij een ongeval.


Grote exporteurs verwachten omzetgroei in 2019 ...

De grote Nederlandse exporteurs van bloemen en planten verwachten dat de omzet volgend jaar zal groeien. Ondanks een daling bij de top-5 afnemers is de sector op weg om de recordomzet van 6 miljard euro van vorig jaar te evenaren. Tot en met november ging de exportwaarde gelijk op, meldt branchevereniging VGB.


VvdW Lutgo

De rijksten in de Agribusiness...

De novembermaand wordt traditiegetrouw ingeluid met de nieuwe Quote-500. De rijken zijn ook dit jaar weer rijker geworden. Sinds de financiële crisis is het vermogen van de rijksten niet meer zo snel gestegen. Samen hebben de 500 rijkste Nederlanders een geschat vermogen van 163.357.000.000 euro (+11,6%).


Aantal werknemers agrarische en groene sectoren groeit...

Het aantal werknemers in de agrarische en groene sectoren de afgelopen twee jaar is toegenomen Ook voor de toekomst verwachten vrijwel alle sectoren een groei. Gezien over de sectoren als geheel hebben veel werknemers een vast contract en is de uitstroom beperkt.


Omzet Rhein-Maas eerste 9 maanden gelijk aan vorig jaar...

De Duitse bloemen- en plantenveiling Rhein-Maas behaalde in de eerste 9 maanden van 2018 een productomzet van 272,4 miljoen euro. Deze lag hiermee ongeveer op hetzelfde niveau als in 2017.


BoN


2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS