zondag 2 oktober 2022
FN TOP logo FN TOP add

Nieuwe meermalige bloemendoos Fc523 biedt 25 procent beladingsvoordeel...

Royal FLoraHolland heeft in nauwe samenwerking met diverse handelsbedrijven en aanvoerders een nieuwe efficiŽnte meermalige bloemendoos geÔntroduceerd: Fc523. De 80 cm bloemendoos levert volgens de veiling meer dan 25 procent beladingsvoordeel op voor retailstromen naar Engeland. De nieuwe meermalige bloemendoos Fc523 is een kortere variant van de bestaande bloemendoos Fc519, namelijk 80 cm in plaats van 100 cm.

Redactie Floranews |

DLG neemt logistieke activiteiten van GIST Nederland over...

Daily Logistics Group (DLG) neemt de logistieke activiteiten van GIST Nederland over. De overname betreft de logistieke diensten in de Benelux en naar het Verenigd Koninkrijk van voornamelijk bloemen en planten. DLG neemt het DC in Bleiswijk, 145 eenheden en 75 medewerkers over.

Redactie Floranews |

Leverancier betaalt vergoeding voor geretourneerde trays van PS-kunststof...

Kwekers ontvangen voortaan een vergoeding van Modiorm voor het retourleveren van gebruikte trays van polystyreen (PS) bij Modiform. Het bedrijf in Leusden betaalt een marktconforme prijs per kilo voor teruggenomen PS-trays. De geretourneerde trays worden intern gerecycled om er vervolgens nieuwe producten van te maken.

Leandra de Boef |

Tussen FN

Slimme verkeerslichten geven vrachtverkeer rond bloemenveiling Aalsmeer eerder of langer groen...

In de Connected Transport Corridor (CTC) Amsterdam zijn sinds kort 3 slimme verkeerslichten actief richting de bloemenveiling in Aalsmeer. Vrachtverkeer dat richting de locatie van FLoraHolland rijdt krijgt dankzij de slimme verkeerslichten eerder of langer groen op de N201, bij de op- en afritten van de A4, en op de N231, bij de ingang van het veilingterrein.

Redactie Floranews |

TrayC voor circulair retoursysteem verder uitgebreid ...

Modiform en Landgard breiden het retoursysteem TrayC verder uit. Het retoursysteem werd 2021 gelanceerd met vijf trays. Daar komen er nu zes bij. De trays worden gemaakt van 100 procent gerecycled polystyreen (PS), er komt geen nieuw kunststof aan te pas. Ook wordt er geen kleurstof toegevoegd aan de trays.

Redactie Floranews |

Onderzoek naar Europese meermalige plantentray komt in belangrijke besluitvormingsfase...

In maart 2021 is Stiftung Initiative Mehrweg (SIM) gestart met een onderzoek naar een nieuwe Europese meermalige plantentray. Een internationale groep, bestaande uit partijen uit de hele keten, bekijkt of het mogelijk is om een Europese meermalige trayserie inclusief bijbehorend poolmodel te realiseren. Het project komt dit voorjaar in een belangrijke besluitvormingsfase.


21 Vacatures op Floranews


2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS