donderdag 7 juli 2022
FN TOP add FN TOP logo

Leverancier betaalt vergoeding voor geretourneerde trays van PS-kunststof...

Kwekers ontvangen voortaan een vergoeding van Modiorm voor het retourleveren van gebruikte trays van polystyreen (PS) bij Modiform. Het bedrijf in Leusden betaalt een marktconforme prijs per kilo voor teruggenomen PS-trays. De geretourneerde trays worden intern gerecycled om er vervolgens nieuwe producten van te maken.

Leandra de Boef |

Slimme verkeerslichten geven vrachtverkeer rond bloemenveiling Aalsmeer eerder of langer groen...

In de Connected Transport Corridor (CTC) Amsterdam zijn sinds kort 3 slimme verkeerslichten actief richting de bloemenveiling in Aalsmeer. Vrachtverkeer dat richting de locatie van FLoraHolland rijdt krijgt dankzij de slimme verkeerslichten eerder of langer groen op de N201, bij de op- en afritten van de A4, en op de N231, bij de ingang van het veilingterrein.

Redactie Floranews |

TrayC voor circulair retoursysteem verder uitgebreid ...

Modiform en Landgard breiden het retoursysteem TrayC verder uit. Het retoursysteem werd 2021 gelanceerd met vijf trays. Daar komen er nu zes bij. De trays worden gemaakt van 100 procent gerecycled polystyreen (PS), er komt geen nieuw kunststof aan te pas. Ook wordt er geen kleurstof toegevoegd aan de trays.

Redactie Floranews |

2206FleuroStaravond

Onderzoek naar Europese meermalige plantentray komt in belangrijke besluitvormingsfase...

In maart 2021 is Stiftung Initiative Mehrweg (SIM) gestart met een onderzoek naar een nieuwe Europese meermalige plantentray. Een internationale groep, bestaande uit partijen uit de hele keten, bekijkt of het mogelijk is om een Europese meermalige trayserie inclusief bijbehorend poolmodel te realiseren. Het project komt dit voorjaar in een belangrijke besluitvormingsfase.


FloraHolland verhoogt prijzen eenmalige plantentrays...

Royal FloraHolland verhoogt per 28 februari 2022 de prijzen van eenmalige plantentrays. Volgens de bloemenveiling verhoogt het de prijzen omdat ook de inkoopprijzen van de eenmalige plantentrays verhoogd zijn. De belangrijkste reden van de prijsverhoging is volgens Royal FloraHolland de schaarste aan grondstoffen.

Leandra de Boef |

Duitse verpakkingswet VerpackG wordt vanaf 2022 uitgebreid...

De in Duitsland geldende verpakkingswet VerpackG wordt vanaf 2022 uitgebreid. De wet omvat een registratie- en meldingsplicht van verkoopverpakkingen die normaal gesproken via de consument retour komen. Vanaf 1 januari 2022 is de verpakkingswetgeving ook van kracht voor transportverpakkingen.

Redactie Floranews |

2206PanAmericanSeedvacature


2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS