donderdag 23 januari 2020
1 Dames Plants 2 1. VB&P Order

ABN AMRO: Transportsector in 2020 dubbel geraakt door tegenwind en stikstof...

De transportsector staat er slecht voor. Vrachtwagenchauffeurs, binnenvaartschippers en vrachtpiloten krijgen komend jaar minder te vervoeren door economische tegenslag, de stikstofregels en de groei van Schiphol.


Nieuw veilschema bloemen voor pilot landelijk veilen...

Voor de pilot landelijk veilen, krijgt de klok op Naaldwijk vanaf donderdag 30 januari een nieuw veilschema Bloemen, met op een aantal klokken een andere veilvolgorde. Voor deze pilot is namelijk zowel op Naaldwijk als op Aalsmeer een eigen klok nodig.


FloraHolland voert verplicht vignet in voor elektrotrekkers...

Per 1 april 2020 voert Royal FloraHolland een vignet in voor elektrische trekkers die gebruik maken van de bebouwde omgeving van de veilingterreinen. De kosten van het vignet bedragen € 700,00 per jaar. De opbrengsten worden gebruikt voor investeringen in onder meer wegen op de locaties Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg.


1 Trade Fair fotos

Aanvoerder betaalt geen kosten meer voor meermalige tray Floratino...

Twee keer per jaar kunnen de fustprijzen van FloraHolland gewijzigd worden. Meestal gebeurt dit op de eerste maandag van januari en de eerste maandag van juli. Zo ook maandag 6 januari 2020. Per die datum wijzigen diverse verpakkingen van prijs.


Omzetgroei transportsector zwakt af...

De transportsector heeft in het derde kwartaal van 2019 1,7 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar geleden. De omzettoename zwakte de laatste drie kwartalen wel af. In de dienstverlening voor het vervoer over land steeg de omzet het meest ten opzichte van een jaar eerder. Dit meldt het CBS op basis van recente kwartaalcijfers.


Nog een overname in de sierteeltlogistiek...

Naast de overname van Schiffer door Mercuur Groep, die eerder deze week bekend gemaakt werd, is er sprake van nog een overname in de sierteeltlogistiek.

Leandra de Boef |

2 Fotos Winter Fair 2020


2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS