donderdag 20 februari 2020
FN TOP add 1. RFH Trade Fair 2020

Colombia wil bloemenexport komende 10 jaar verdubbelen...

Colombia wil de bloemenexport de komende tien jaar proberen te verdubbelen. Dit wil het doen door de groei van nieuwe soorten en het uitbreiden naar markten in Azië en Latijns-Amerika, zei president Ivan Duque afgelopen dinsdag.


Happy Valentine met Sweet Kisses ...

De kwekers van Telersvereniging Touch Me+ zijn 2020 goed begonnen: het Primula-seizoen verloopt boven verwachting. De enorme vraag naar het concept Sweet Kisses, heeft geleid tot toename in orders en een hogere middenprijs voor de Primula Sweet Kisses dan vorig jaar.


ABN AMRO: Online bloemenverkoop stijgt, omzet in bloemenwinkel stagneert...

De bloemenverkoop in Nederland blijft in de komende twee jaar stabiel, maar het aandeel online verkopen zal volgens ABN AMRO wel groeien. Uit onderzoek dat in opdracht van ABN AMRO, Chrysal en E-Flora door Q&A is verricht, blijkt dat consumenten dit jaar van plan zijn vaker hun bloemen online te kopen.


1. Kasgroeit

Slecht weer in Kenia zorgt voor dure Valentijnsrozen...

Het slechte weer in Kenia van de afgelopen tijd, heeft ervoor gezorgd dat de Valentijnsrozen dit jaar schaarser en dus duurder zijn. Wie zijn geliefde met Valentijnsdag met een bosje rozen wil verrassen, zal dus wat dieper in de buidel moeten tasten.

Leandra de Boef |

Biologische kwekerij Verhoeven gaat planten voor Sprinklr kweken én verzenden...

Om gifvrije tuinplanten breder beschikbaar te maken, gaan plantenwebshop Sprinklr en de biologische kwekerij Verhoeven samenwerken. Vanaf het voorjaar van dit jaar kweekt de de kwekerij in het Brabantse Biezenmortel niet alleen de tuinplanten voor webshop Sprinklr, maar verzendt deze ook.

Leandra de Boef |

TuinZaken Retail Awards belonen vernieuwing ...

Op dinsdag 11 februari zijn tijdens het TREx Retail Gala de TuinZaken Retail Awards 2019 uitgereikt. Er werden in totaal acht awards toegekend. De zes TuinZaken Product Awards zijn toegekend aan: Sempergreen, VDE Plant, Coen Bakker Deco, elho, Pokon Naturado, Edgard & Cooper.

Leandra de Boef |

1 ANTHURA IGOTY


2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS