zondag 18 april 2021
FN TOP add FN TOP logo

Bloemen- en plantenexport boekt kwartaalrecord van bijna 2 miljard euro...

De Nederlandse bloemen- en plantenexport heeft het eerste kwartaal van 2021 afgesloten met een record exportwaarde van bijna 2 miljard euro.

Leandra de Boef |

Magical Jewel wint benchmark tuinhortensia...

De nieuwste variėteit van Magical Hydrangea, de Magical Jewel is in haar introductiejaar direct in de prijzen gevallen. De lang bloeiende tuinplant kreeg namelijk de hoogste score bij de benchmark houdbaarheid tuinhortensia.

Leandra de Boef |

Monitoring wantsen in chrysant van start...

Telers merken dat wantsen in de chrysantenteelt de afgelopen jaren een steeds serieuzer probleem wordt. Wantsen komen meestal van buiten de kas binnen. Met warm weer aan het begin van het voorjaar kan dat al vroeg in het seizoen zijn.

Redactie Floranews |

21 Vacatures op Floranews

Plantion en VBW organiseren livestreamevent voor Moederdag met toparrangeurs, influencers en bloemisten...

Plantion en VBW organiseren op 21 april aanstaanden een livestreamevent vol Moederdaginspiratie voor bloemen- en plantendetaillisten. In een anderhalf uur durend programma geven toparrangeurs Hanneke Frankema en Dini Holtrop een masterclass en zijn er interviews met influencers en bloemisten.


Theo-Jan van Ewijk overleden...

Op donderdag 8 april is potplantenkweker Theo-Jan van Ewijk op 58-jarige leeftijd overleden. Theo-Jan van Ewijk was behalve eigenaar van Kwekerij A.P. van Ewijk in Ressen, van 2008 tot 2020 lid van het bestuur en de raad van commissarissen bij Horticoop.

Redactie Floranews |

Oproep van 100-jarig Bosman van Zaal...

In 1921 bouwde Jur Bosman, aannemer uit Aalsmeer, de eerste houten kas voor sierteeltproducten. Het begin van de toonaangevende positie die Bosman Van Zaal nu heeft ingenomen in de internationale tuinbouwsector.

Redactie Floranews |

Tussen FN


2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS