zaterdag 28 maart 2020
FN TOP logo FN TOP add

FloraHolland biedt kortingsregeling voor boxcontracten...

Royal FloraHolland biedt boxhouders een kortingsregeling boxcontracten. De kortingsregeling geldt voor iedereen die een boxcontract met Royal FloraHolland heeft afgesloten en te maken heeft met een productomzetdaling. Uitgangspunt van de regeling is, dat boxhouders de looptijd en het aantal stapelwagens niet wijzigen.


VG Colours en HE Licenties bundelen krachten...

VG Colours en HE Licenties hebben een overeenkomst gesloten, waardoor er onder licentie geproduceerd kan gaan worden als vanouds.


Corona update per exportland 26 maart 2020...

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) die betrokken is bij de crisismaatregelen rondom het coronavirus informeert onder andere organisaties als Royal FloraHolland over de impact van het virus op de export. Hieronder de update per exportland van donderdag 26 maart 2020. Die informatie is aangevuld met nieuws uit eigen bronnen van Royal FloraHolland.


1. Perfect Plants

Nog geen Europese steun voor sierteelt...

Voorlopig moet de Nederlandse sierteelt het doen zonder steun van de Europese Unie. Tijdens een vergadering van de EU-landbouwministers heeft minister Schouten gevraagd om financiële compensatie voor de sierteelt en aardappeltelers, maar de Europese landbouwminsters vinden het nog te vroeg om crisismaatregelen te nemen.


Veiling Rhein-Maas gaat naar drie dagen per week veilen...

Veiling Rhein-Maas veilt vanaf 30 maart nog maar drie weekdagen. Klokservice blijft van maandag tot vrijdag geopend. Dit besluit neemt de veiling na overleg met aanvoerders en klanten om op korte termijn aan te passen aan de huidige marktomstandigheden.


Geschatte schade bloembollenhandel tot 160 miljoen euro...

De schade door het coronavirus kan voor bloembollenhandel oplopen tot 160 miljoen euro, zo meldt Royal Anthos. Dit blijkt uit een enquête onder handelsbedrijven in de bloembollensector.

Leandra de Boef |
2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS