maandag 6 februari 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

De 5 vragen aan....Claudia Broch

De 5 vragen aan....Claudia Broch

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Claudia Broch, 27 jaar en geboren en getogen in het Westland. Begin dit jaar ben ik gaan samenwonen in Leiden met mijn vriend om het stadsleven op te zoeken. Vanaf mei ben ik werkzaam als Anthuriumambassadeur voor zowel de potplant als de snijbloem. Als ambassadeur ben ik de schakel tussen de kwekers en de consument en het eerste aanspreekpunt voor de media en pers. Daarnaast houd ik alle social media bij, coördineer ik alle promotieactiviteiten en begeleid ik verschillende projecten.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

De diversiteit in werkzaamheden en verschillende rollen die ik vervul. Het ene moment sta ik in een overall met de kweker tussen de Anthuriums, het volgende moment ben ik live-interviews aan het geven op de radio of ben ik bezig met de ontwikkeling van nieuw beeldmateriaal. De functie is ook bijzonder omdat het is ontstaan door de krachten van twee productgroepen – de pot- en snijanthurium – te bundelen. Waar voorheen de pot- en snijanthurium beiden een eigen marketingbureau in de arm hadden genomen, is er in 2016 besloten om samen verder te gaan. Daaruit is deze rol ontstaan en is uniek in zijn soort omdat er in de sierteelt nog niet eerder een ambassadeur is aangesteld voor alle marketingactiviteiten.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd bezig gehouden?

De verandering in detailhandel vind ik een interessante ontwikkeling. Steeds meer winkels moeten hun deuren sluiten en worden ingehaald door de webshops. Ik heb zelf jaren lang in de detailhandel gewerkt waarbij ik de verandering heb meegemaakt. Het bedrijf waar ik voor werkte heeft hier gelukkig goed op ingespeeld, maar dat geldt niet voor alle bedrijven. Het wordt steeds belangrijker om wat meer moeite te doen voor je klant of extra aandacht te geven waardoor het de moeite waard is om terug te komen. Tegenwoordig kunnen we allemaal onze producten online vinden en is het vaak nog makkelijker ook. Je moet dus als bedrijf goed weten waar de behoeften van de consument zit en in alles de service laten terugkomen.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

De verandering van detailhandel geldt natuurlijk ook voor bloemen en planten en ik ga er heel graag mee aan de slag om zowel online als offline goed vindbaar te zijn. Dat begint bij promotie op allerlei verschillende vlakken dus hier kan ik als ambassadeur zeker iets in betekenen. Wat ik graag zou willen zien is de combinatie van fysieke winkels én een goede webshop om elkaar te versterken in plaats van vervangen. Voor bloemen en planten is het belangrijk om de zintuigen te prikkelen; je wilt de planten zien om de kwaliteit te beoordelen en zelf je boeket samenstellen bij de bloemist of verrast worden door het assortiment. Je kunt dus een goede webshop hebben waar je de producten kunt bestellen, maar ook zeker in de winkel je klanten verrassen met het assortiment zodat de klant zelf kan bepalen wat ze waar, op welke manier en op welk moment wil kopen.

Wat ga je dit weekend doen?

Dit weekend staat er een etentje gepland met vrienden, moet ik echt even naar de kapper en als het weer het toelaat zoek ik een terras op of ga met een boek in het zonnetje zitten.

Bron: www.FloraNews.com
Claudia Broch | 15-07-16 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS