vrijdag 12 april 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Liselore Frowijn en Royal FloraHolland transformeren Gashouder tot modisch bloemenparadijs

Liselore Frowijn en Royal FloraHolland transformeren Gashouder tot modisch bloemenparadijs

Er was door alle betrokkenen reikhalzend uitgekeken naar zaterdag 9 juli, de dag waarop Liselore Frowijn haar nieuwe collectie ‘Afropolitan” presenteerde tijdens de Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam. De show vond plaats in de Gashouder van de Westergasfabriek in Amsterdam. Met een oerwoud van bloemen en modellen is door de ontwerpster een echt floraal mode-festijn neergezet.

De fashionshow van Liselore Frowijn is gesponsord door Royal FloraHolland. Door het team van Royal FloraHolland zijn onder creatieve leiding van bloemstyliste Sarah Dikker op de catwalk zes torens met exotische bloemen gecreëerd. Daarnaast zijn ook prachtige stukken gemaakt voor in de mooi opgestoken kapsels van de modellen. Deze komen prachtig uit op bijgaande foto’s.

Het publiek werd verwelkomd door het geluid van tjilpende vogels, dat langzaam veranderde in krekelgekras. De fashionshow opende met ‘SOS’ van Portishead, het nummer zwol aan toen de presentatie haar hoogtepunt bereikte, wat een mooi en dramatisch effect had. De uitbundige fashionshow vond plaats onder het toeziend oog van de kwekers / veredelaars die de vele bloemen en planten gratis ter beschikking gesteld hebben. Zij lieten zich meenemen in een wereld die tot dan toe nog een redelijk onbekende voor hen was, maar die goed leek te bevallen. In de grote exotische torens en de mooie haarstukken was onder andere gebruik gemaakt van Strelizia’s, Anthuriums, Vanda’s, gefranjerde Cyclamen, Calathea crocata, Celosia’s, Primula Touch Me en Medinilla’s

Voor de collectie maakte de ontwerper gebruik van materialen van Vlisco en liet zij zich inspireren door de tradities van de Igbo-stam uit Nigeria. Door het royale stofgebruik kwamen de prints goed tot hun recht. De show werd heel mooi en toepasselijk afgesloten met het bekende ‘Flower Duet’ van Lakmé. Om de totaalbeleving compleet te maken werd vervolgens het publiek uitgenodigd de ontwerpen van dichtbij te bekijken.

Tijdens de gehele Fashion Week zijn bloemen en planten online in beeld gebracht door een prachtige fleurige selfiewand waar de meest originele foto beloond wordt met een jaar lang gratis bloemen. Dit leidde in elk geval tot mooie en zeer originele foto’s online onder de hashtag #shareyourlovewithflowers.
 

Bron: www.FloraNews.com
Leandra de Boef | 11-07-16 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS