zaterdag 22 juni 2024
FN TOP logo FN TOP add

De Fuchsia is Balkon- en Terrasplant van het jaar

De Fuchsia is Balkon- en Terrasplant van het jaar

Tijdens de Nederlandse FLORALIËN in mei 2014 heeft een mediajury op verzoek van Mooiwatplantendoen.nl de Balkon- en Terrasplant van het Jaar 2015 gekozen. De winnaars zijn Fuchsia en Passiflora.

In april en mei van 2015 zijn zij als Balkon- en Terrasplant van het jaar de vaandeldragers voor de productgroepen 'éénjarige zomerbloeiers' en 'kuipplanten'.
De jury bestaat uit vertegenwoordigers van consumentenmedia als Eigen Huis & Tuin, Home and Garden, Groei & Bloei, RTL Koffietijd, Margriet, Bloem & Plant en de Telegraaf. De jury is helder in haar keuze: Fuchsia en Passiflora zijn echte zomertoppers.

 

WAT? DE FUCHSIA is hot and happening!
In het rapport staat over de Fuchsia:´Een veelzijdige en dankbare bloeier met een rijke variatie aan kleuren. De Fuchsia wordt helemaal hip in 2015. Voor veel jongeren is de nieuwe Balkonplant van het Jaar misschien wat onbekend, maar juist daardoor extra verrassend.’

 

Comeback
Magazine Viva blikte eind 2014 vooruit met ‘hot or not 2015’ waarin de trends voor 2015 worden uitgelicht. Hierin zeggen zij: 'En de trend zet door: bloemschikken is de shit in 2015. Ook overzees, waar Britse trendwatchers momenteel vooral de comeback van de fuchsia, chrysant en dahlia hypen. Inderdaad: omabloemen! Die oudjes waren dus al die tijd avant garde.'

 

Een stekkie van de Fuchsia
De Fuchsia heeft inderdaad een rijke historie en gaat al generaties mee. Wat dat betreft is de Fuchsia één van de klassiekers onder de tuinplanten. Over klassiekers gesproken, in 1967 zongen Hetty Blok & Leen Jongewaard in de serie ‘Ja zuster, nee zuster’ over ‘een stekkie van de Fuchsia’. Songwriter Annie M.G. Schmidt betitelde de Fuchsia toen al als geschikte balkonplant: Het is een makkelijke plant, hij eet als het ware uit de hand.
Een beetje mest een beetje zon. Hij doet het best op het balkon.

https://www.youtube.com/watch?v=9O_hqH0G-0A

Hendriks Young Plants
Stekkies van de Fuchsia worden al drie generaties lang geteeld bij Hendriks Young Plants. Dit familiebedrijf is gevestigd in Westland, het epicentrum van de internationale tuinbouwsector. Hendriks Young Plants is opgericht in 1960 door Jan Hendriks. Zijn zonen Hans en Fred Hendriks zijn zich vanaf 1970 gaan specialiseren in het telen van Fuchsia stekjes. Zij hebben Hendriks Young Plants uit laten groeien tot wereldwijd leverancier van hoogwaardig stekmateriaal. Door de jaren heen is het assortiment fuchsia uitgebreid tot ruim 100 soorten.


 

Bella Fuchsia
2015 is nu al een mooi jaar voor de Fuchsia, maar het kan nog mooier. Na jarenlange veredeling introduceert Hendriks Young Plants Bella Fuchsia, een selectie van acht nieuwe Fuchsia soorten die excelleren in groei- en tuinprestaties. Deze Fuchsia soorten hebben een compacte groei en bloeien al zeer vroeg in het seizoen: vanaf eind maart.

 

Flowers all summer long!
Afgelopen seizoen hebben de Bella Fuchsia ® soorten zichzelf in verschillende showtuinen bewezen met uitstekende tuinprestaties. Tot eind oktober stonden Bella Fuchsia® soorten in volle bloei en behoren hiermee tot de langst bloeiende zomerbloeiers.

 

Bee friendly
Het Bella Fuchsia soort Sophia is niet alleen in trek bij de bijtjes, maar wordt ook als favoriet bestempeld in het blog The Fuchsia Festival van Thompson & Morgan.

IMG3526] 

New style fuchsias
Thompson & Morgan is één van UK’s grootste postorderbedrijven voor zaden en planten en heeft Bella Fuchsia opgenomen in de top 10 fuchsia’s. Zij typeren Bella Fuchsia soorten als:

‘These new style fuchsias are real show-offs, designed for windowboxes, outdoor table tops and patio containers. Unlike traditional fuchsias, the blooms of the innovative 'Bella' range have outward and upward facing flowers, meaning no more hidden blooms - you can see their true beauty as they look up at you, all summer long!’

 

Wereldwijd beroemd
De acht soorten hebben de trotse namen van de veredelaars van deze soorten of zijn vernoemd naar de vrouw of dochter van onze Bella Fuchsia® kwekers. Volgens Herman Finkers ben je pas werkelijk en wereldwijd beroemd als er een fuchsia naar jou is vernoemd.

https://www.youtube.com/watch?v=iRhbjTnGvrQ

Kwekers
Bella Fuchsia’s worden in Nederland gekweekt door Cock van den Akker van Kwekerij de Schakel, Johan Wesstein en Jan van der Voort. Deze kwekers hebben allen meer dan 15 jaar ervaring in het telen van fuchsia’s. Bella Fuchsia’s zijn beschikbaar in potmaat 10,5 cm. Deze soorten zijn door de vroege bloei al vanaf week 13 leverbaar bij deze kwekers. Bella Fuchsia’s worden geleverd in een paarse tray. Bron: www.bellafuchsia.com
09-03-15 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS