zondag 2 oktober 2022
FN TOP add FN TOP logo

McKinsey: situatie glasgroenten zorgelijker

McKinsey: situatie glasgroenten zorgelijker

Uit de analyse van McKinsey blijkt de situatie in de Nederlandse glasgroenteteelt en afzet nog zorgelijker dan dat LTO Glaskracht had ingeschat. Zo blijkt dat circa de helft van de teeltbedrijven onvoldoende kasstroom beschikbaar te hebben om aan de rente- en aflossingsverplichtingen te voldoen.

Vandaag presenteert McKinsey de bevindingen van fase 1 van het herstelplan voor de Nederlandse glasgroentesector aan telers en telersverenigingen. Dat gebeurt vanmiddag en vanavond op informatiebijeenkomsten in Zoetermeer en in Asten.

Bijeenkomsten
Voorzitter Nico van Ruiten van LTO Glaskracht Nederland roept telers op vooral naar de bijeenkomsten te komen om notie te nemen van de urgentie om tot actie te komen.

In de eerste fase van het traject is in kaart gebracht hoe de glasgroentesector in Nederland er nu precies voor staat. Daarnaast zijn diverse oplossingsrichtingen onderzocht.

Fase 2
Na deze bijeenkomsten hebben telers en telersverenigingen ongeveer vier weken de tijd om te besluiten of zij aanhaken bij fase 2, waarin naar oplossingen wordt toegewerkt.

McKinsey is voor dit traject ingehuurd door LTO Glaskracht Nederland, Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, Greenport Holland en Rabobank Nederland. 

Bron: www.nieuweoogst.nu
17-12-14 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS