dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Aandacht voor sierteeltsector tijdens Tour de France Femmes

Aandacht voor sierteeltsector tijdens Tour de France Femmes

De eerste etappe van de Tour de France Femmes start op 12 augustus in Rotterdam en deze etappe gaat dwars door het Westland. Een mooi moment om de sierteeltsector te laten zien aan miljoenen kijkers over de hele wereld. Daarom hebben Bloemenbureau Holland, de gemeente Westland en verschillende sierteeltbedrijven de handen ineen geslagen om samen de aandacht te vestigen op de sierteeltsector, in beelden en verhalen.

Na een oproep van Bloemenbureau Holland waren vrijdag 5 juli zo'n twintig veredelaars, kwekers en handelaren aanwezig bij een bijeenkomst bij KP Holland. Hier werden eerste ideeën uitgewisseld en samenwerking gezocht. Met de aanwezige bedrijven is onder andere gesproken over de mogelijkheden voor een reusachtig mozaïek, dat goed zichtbaar is op de tv-beelden vanuit de helikopter. Bloemenbureau Holland heeft gezegd alles op alles te zetten voor maximale aandacht in de media over de producten en de sierteeltsector. Voor bedrijven aan het parcours worden 'spandoeken’ ontwikkeld die langs de weg de boodschap van de sector nog eens versterken. De aanwezige kwekers en handelaren, waren enthousiast en gaven volop praktische tips om deze unieke sectorpromotie met elkaar te kunnen realiseren.

"Het is geweldig dat de Tour de France Femmes ook door het Westland komt en we onszelf kunnen laten zien aan miljoenen kijkers over de hele wereld", stelde Anko Goudswaard, sportwethouder van de Gemeente Westland tijdens de bijeenkomst.- foto Bloemenbureau Holland

Meedoen kan
Bloemenbureau Holland en gemeente Westland kunnen alle praktische hulp en support gebruiken om met elkaar de sierteeltsector positief te presenteren. Duidelijk is dat er veel bloemen en planten nodig zijn. "Sierteeltbedrijven in de regio en natuurlijk ook daarbuiten zijn van harte welkom om mee te doen. Door product beschikbaar te stellen of bij te dragen aan de noodzakelijke logistieke operatie. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Bloemenbureau Holland. Wacht niet te lang, want de tijd is kort en zoals bekend: ‘de Tour wacht op niemand'."

Tour de France Femmes
De Tour de France Femmes is wereldwijd het grootste wielerevenement voor vrouwen, dat in maar liefst 190 landen aandacht krijgt. Met meer dan 1.000 journalisten die aanwezig zullen zijn en veel verwachte publiciteit in Nederland, waaronder live uitzendingen van de NOS, is dit dé kans om de sierteeltsector en de Gemeente Westland duidelijk zichtbaar op de kaart te zetten. 


Redactie Floranews | 10-07-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS