dinsdag 23 juli 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Ronald Moerings Foundation en Royal Lemkes vergroenen Antoni van Leeuwenhoek

Ronald Moerings Foundation en Royal Lemkes vergroenen Antoni van Leeuwenhoek

Op vrijdag 5 juli hebben de Ronald Moerings Foundation en Royal Lemkes de eerste vergroeningsfase opgeleverd in de centrale hal en buitentuinen van het Antoni van Leeuwenhoek (AvL), hét in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut in Amsterdam. Het symboliseert de start van een meerjarige samenwerking. Met het vergroeningsproject willen alle partijen niet alleen een prachtige oase creëren, maar ook hoop en vertrouwen brengen aan degenen die het het meest nodig hebben.

 

Vrijdag werd een prachtig groen mos kunstwerk van 3,5 x 2,5 meter onthuld met daarin de contouren van Antoni van Leeuwenhoek. Daarnaast zijn er zeven prachtige plant dividers en meerdere zitmeubelen vergroend. De centrale hal wordt de komende tijd verder vergroend zodat er langzaam maar zeker een groene oase ontstaat waar patiënten en hun naasten, maar ook de vele medewerkers en onderzoekers tot rust kunnen komen. De vergroening werd gerealiseerd met bijdragen van Ammerlaan The Green Innovator, VDE plant, Leaf, Nieuwkoop Europe, elho, Van der Salm en van der Knaap groep. Het mos kunstwerk werd mogelijk gemaakt door Moswens en Royal Lemkes.

Tijdens de onthulling werd een lezing gegeven door Inggé Syaranamual van Studio Syara. Haar bureau is gespecialiseerd in omgevingspsychologie in combinatie met interieur. Inggé benadrukte in haar lezing de kracht van planten in de zorgomgeving, onderschreven door tientallen wetenschappelijke onderzoeken1. Zo bieden planten voordelen in relatie tot het herstel en welbevinden van patiënten en bezoekers. Ekko Vermeulen presenteerde de volgende vergroeningsfases en bedankte als voorzitter van de Ronald Moerings Foundation alle sponsoren.

Sponsoren voor volgende fases

Voor de volgende fases zijn de Ronald Moerings Foundation en Royal Lemkes naarstig op zoek naar sponsoren. Wil je ook meedoen aan dit initiatief en deel uitmaken van een community die samenwerkt aan een groenere en gezondere toekomst? Neem dan contact op met Royal Lemkes of de Ronald Moerings Foundation en vraag naar de mogelijkheden. 


Redactie Floranews | 09-07-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS