dinsdag 23 juli 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Hobaho gaat zelfstandig verder als specialist in bemiddeling, veiling en veredeling van bolgewassen

Hobaho gaat zelfstandig verder als specialist in bemiddeling, veiling en veredeling van bolgewassen

Hobaho gaat verder zonder Dummen Orange. Het management heeft met Dümmen Orange overeenstemming bereikt over de overname. Hobaho is sinds 2016 onderdeel van Dümmen Orange, maar gaat nu zelfstandig verder als specialist in bemiddeling, veiling en veredeling van bolgewassen. Dümmen Orange legt de focus op veredeling en vermeerdering van snijbloemen en pot- en perkplanten. De verzelfstandiging is mede mogelijk gemaakt door MGF, een investeringsfonds dat gespecialiseerd is in Management Buy-Out. 

Per 1 juli 2024 zijn de aandelen van Hobaho Horti Groep B.V. (waaronder Hobaho B.V., Testcentrum voor Siergewassen B.V. en Boeket Handelmaatschappij B.V) in handen van het huidige management, bestaande uit Algemeen Directeur Theo Aanhane, Manager Financiën Hans Molenaar en Manager Ketendiensten Arno Verkley. De Ondernemingsraad van Hobaho heeft positief gereageerd op de overname. Het bedrijf heeft momenteel 58 medewerkers in vaste dienst. Voor hen heeft de overname geen gevolgen. MGF is als minderheidsaandeelhouder en adviseur op de achtergrond betrokken.

V.l.n.r. H.Molenaar, T. Aanhane en A.Verkley

De afgelopen jaren heeft Dümmen Orange samen met Hobaho, fors en met succes geïnvesteerd in de veredeling van bolgewassen en ondersteunende technieken, zoals biotoetsen en snelle vermeerdering. Dit heeft de ontwikkeling van nieuwe, sterkere rassen een enorme impuls gegeven. Hobaho’s Testcentrum voor Siergewassen zal deze ontwikkeling in de nieuwe situatie onverminderd voortzetten. De focus ligt hierbij op de gewassen tulp, lelie, hyacint en gladiool. Met Dümmen Orange zijn goede afspraken gemaakt over toegang tot de beschikbare kennis en capaciteiten.

"De keuze van Dümmen Orange om zich te richten op de veredeling en vermeerdering van snijbloemen en pot- en perkplanten sluit niet aan bij onze ambitie om de positie van Hobaho in bemiddeling én veredeling juist verder te versterken. Continuïteit en betrouwbaarheid zijn daarvoor van essentieel belang. Nu het harde werken en de investeringen in onze veredeling zijn vruchten af beginnen te werpen, zou het natuurlijk doodzonde zijn om niet op dezelfde voet verder te gaan. Ik ben dan ook zeer enthousiast over de overname en samen met Hans, Arno, onze collega’s en MGF, heb ik alle vertrouwen in de toekomst van Hobaho”, reageert Theo Aanhane op de overname. 

Anthony Christiaanse, CEO van Dümmen Orange, vertelt over de overname: “De verkoop van Hobaho markeert opnieuw een stap in de verdere aanscherping van onze bedrijfsstrategie. Onze focus ligt op de veredeling en vermeerdering van snijbloemen en pot- en perkplanten. Dáár willen we de investeringen doen die nodig zijn om onze posities in die segmenten te versterken en uit te bouwen. Het segment waarop Hobaho zich richt, en de producten en diensten die het bedrijf levert, staan wat verder weg van onze core business. We zijn ervan overtuigd dat Hobaho in goede handen is bij het huidige managementteam en wensen hen heel veel succes bij het voortzetten van deze succesvolle onderneming."


Redactie Floranews | 03-07-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS