dinsdag 23 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Selecta one neemt Whetman Plants International over

Selecta one neemt Whetman Plants International over

Selecta one heeft het Engelse bedrijf Whetman Plants International overgenomen. Whetman Plants International (WPI) is gevestigd in Exeter (VK) en is al 30 jaar gespecialiseerd in de veredeling, teelt en verkoop van meerjarige dianthus. Tot de gevestigde series behoren de Alpines, Scent First, Garden Pinks en Whetman Cocktails. Het bedrijf heeft een passie voor innovatie, kwaliteit, langdurige partnerschappen met klanten, leveranciers en licentiehouders en een sterke focus op het milieu. Whetman zal geleidelijk geïntegreerd worden in de Selecta Group. Het doel is om een naadloze overgang te hebben met het oog op de productieketen.

Fiona en Ed Marley, eigenaars van Whetman: "We zijn heel blij dat de genetica en de portfolio van Whetman kunnen profiteren van Selecta one's belangrijke middelen en het wereldwijde bereik. We zijn onder de indruk van de professionele aanpak van hun managementteam en we kijken uit naar de verdere innovatie. Het is de afgelopen 9 jaar een spannende reis geweest en het was een waar genoegen om samen te werken met een zeer goed team van getalenteerde medewerkers".

Fiona Marley blijft aan als Managing Director van WPI om te zorgen voor een soepele overgang van Whetman naar de internationale wereld van Selecta. Ed Marley blijft leiding geven aan Pinnacle Plants International (wereldwijde verkoop van jonge planten, productie van klare planten in het VK en kwekersagent) en Valin Genetics (veredeling).

Per Klemm, eigenaar en CEO van Selecta is blij dat hij Whetman in de familie mag verwelkomen. “Deze overname versterkt onze positie als wereldwijde nummer één in Dianthus. Het Whetman assortiment, met zijn specifieke sterke punten in meerjarige Dianthus, vult onze succesvolle portfolio aan op alle gewenste plekken. Ik wil Fiona en Ed Marley bedanken voor het wederzijdse vertrouwen en respect bij het bereiken van dit resultaat en ik kijk ernaar uit om Fiona Marley deel te laten uitmaken van ons team terwijl we een belangrijke stap voorwaarts zetten op de Britse markt."
 


Redactie Floranews | 02-07-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS