dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo FN TOP add

Hoe AI de ogen van ondernemers heeft geopend #blog

Hoe AI de ogen van ondernemers heeft geopend #blog

Laatst hoorde ik een mooie vergelijking. AI is eigenlijk net als de stap van autovervoer naar het vervoer met het vliegtuig. Ineens werd het mogelijk om aanzienlijk sneller en efficiënter te reizen waardoor er enorme kansen ontstonden. Kansen die er eerst niet of gewoonweg niet te betalen waren.

En dat is naar mijn idee ook wat de AI-revolutie is. Een revolutie waarin we als ondernemers het FOMO (fear of missing out) gevoel krijgen. Een beetje zoals de bitcoin-explosie. Vanuit de angst een enorme kans te missen als je niet instapt gaan mensen handelen. Gevaarlijk gedrag als je het mij vraagt. Door te handelen vanuit angst sluit je je ogen voor waar je sterk in bent.
Daarnaast schiet de ene na de andere ai-goeroe langs in je tijdlijn. Maar op de vraag; ‘hoe kan ik het dan inzetten voor mijn bedrijf’ blijft het vaak nog stil. En als er dan wel wat gezegd wordt, zijn de bedragen vaak zo hoog dat je het gevoel hebt dat je de boot alsnog gaat missen. Herken je dat gevoel?

 Een ander punt is de beveiliging van AI.   Waar gaat onze data heen en wat doen de       grote machten mogelijk in de toekomst met   deze data? Relevante vraagstukken en zeker   de moeite waard om eens dieper in te   duiken. Wat zijn de risico’s voordat je al je   bedrijfsgegevens en relatiegegevens ‘op   straat’ gaat leggen. Want is er intern al een   policy over het gebruik van ChatGPT? Vast   niet.

 Maar zonder die angst aan te wakkeren   praat ik als ras optimist liever over de kansen   die het met zich meebrengt. En ja, we maken   dit  gewoon praktisch. Want de titel       suggereert  dat ondernemers hun ogen   hebben geopend sinds de komt van AI. Dat is zeker mijn persoonlijke ervaring. Ik zie bij sommige ondernemers weer een vuurtje aangaan van innovatiedrang, mogelijkheden en vooral ook weer de kans om zich te onderscheiden op procesmatig en commercieel vlak. Laat de digitale tools voor je werken en je organisatie kan gaan floreren.

Soms is het niet eens de AI-technologie die dan nodig is maar kan het gewoon opgelost worden met een simpelere vorm van automatisering. AI heeft wel de ogen geopend om eens kritisch en met een andere blik naar commerciële kansen en bedrijfsprocessen te kijken. En ja, ik kan met volle overtuiging zeggen dat het heel praktisch ingezet kan worden in bedrijven binnen de sierteelt.

Zonder jullie te vermoeien met technisch gebabbel is mijn boodschap om het gewoon te doen. Start klein, pak kleine processen beet en ervaar de kracht van de AI-technologie.
Naar mijn idee DE kans om de repeterende werkzaamheden en eindeloos onderzoekende taken te vervangen door slimme technologie, zodat je weer ruimte maakt voor meerwaarde.

Benieuwd hoe dit praktisch te maken? Wij laten je graag zien dat klein en simpel starten ook gewoon kan.

Harm Koningen - Bouwen aan de toekomst van jouw bedrijf
Debo
06 48839294
  

Bron: www.Floranews.com
27-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS