dinsdag 23 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Plantarium|Groen-Direkt ook internationaal sterk op de kaart

Plantarium|Groen-Direkt ook internationaal sterk op de kaart

De derde najaarseditie van Plantarium|Groen-Direkt biedt bezoekers eind augustus overzicht en inzicht in de markt voor buitengroen. Volgens de organisatie is het the place to be voor groene vakgenoten en leveranciers. Op 21 en 22 augustus staat hen onder meer een compleet en actueel aanbod van buitengroen, nieuwigheden en innovaties uit binnen- en buitenland te wachten. Exposanten uit het buitenland weten de beurs inmiddels goed te vinden. 

“Naast het prachtige aanbod van onze exposanten en het direct beschikbare aanbod op de lagenbeurs van GROEN-Direkt, heeft de beurs de bezoekers veel te bieden. Uiteraard krijgen de inzendingen voor de Green Retail Awards een heel mooi podium, is er de Wall of Fame met bekroonde nieuwigheden, de Green Future Hub met de laatste informatie over certificering, een voorbeeldpresentatie met Bricks en op de tweede dag verzorgt Hortibizz Newsradio hun uitzending vanaf de beurs”, aldus beursmanager Marjolein Wieckardt. “Er is heel veel te zien en beleven dus.”

Buitenlandse exposanten

Tot nu toe komt zo’n 20 procent van de ingeschreven exposanten uit het buitenland. Met name het vakgerichte bezoek is een van de redenen om deel te nemen. Zo wil Baumschule Wil Swinkels uit het Duitse Geldern hun relatief nieuwe product Euonymus japonicus Green Wonder als ideaal alternatief voor Buxus meer aandacht geven. “Met een mooi beeldetiket, posters en containerbanners wordt de verkoop ondersteund. Op de beurs kunnen we dit goed laten zien”, aldus Danny Swinkels.

Bij de naam van de nieuwe exposant 'Bruno Nebelung GmbH' gaat niet bij iedereen een lampje branden. Wel bij de naam van één van hun merken: Kiepenkerl. Ondanks dat de namen Duits klinken, is het bedrijf internationaal erg sterk. Het bedrijf levert onder meer zaden, bollen en planten aan retail, kwekers en hoveniers overal in Europa. Veel producten zijn taalonafhankelijk, of in vele talen beschikbaar. Eike Jöddicke, productmanager bij Bruno Nebelung: "Op de beurs laten wij zaden en bollen zien, maar ook onze mogelijkheden met thematafels met groenteplanten. Wij kiezen voor Plantarium|Groen-Direkt omdat wij hier de inkopers van tuincentra en retailketens denken te gaan treffen. De focus van de beurs op tuinplanten en retail spreekt ons erg aan."

Biological Youngplants presenteert op de beurs hun biologisch gecertificeerd uitgangsmateriaal van inheemse vaste planten. “Wij verwachten hiervoor veel belangstelling vanuit hoveniers, tuincentra en kwekers omdat het een antwoord biedt op de signalen dat er in het kader van biodiversiteit, een tekort is aan gecertificeerde vaste planten”, aldus Wim van Marrewijk.


Redactie Floranews | 25-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS