dinsdag 23 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Jubilerend Varend Corso trekt honderdduizenden bezoekers

Jubilerend Varend Corso trekt honderdduizenden bezoekers

De jubileumeditie van het Varend Corso Westland trok afgelopen weekend honderdduizenden toeschouwers die genoten van de prachtig versierde corsostoet. Op de openingsdag op vrijdag was er nog wel wat regen, maar zaterdag en zondag liet de zon zich volop zien. Het was heerlijk vertoeven aan de waterkant. Het was dan ook ouderwets, afgeladen druk tijdens deze zonnige 25e editie van het Varend Corso.

Drie dagen lang kon het publiek meestemmen voor de mooiste/leukse/origineelste boot en dat werd volop gedaan. De publieksprijs van deze jubileumeditie werd uiteindelijk gewonnen door De Titanic van ’s-Gravenzande, die elke dag een andere scene uit film uitbeelden en zondag zelfs tweeën brak.

Bij het kindercorso ging de publieksprijs naar de Hofvilla die meevoeren met Herrie in de Keuken. De corsoboot van ’s-Gravenzande won ook de figuratieprijs. De tweede prijs was voor de figuranten van de Wateringse corsoboot, die Hans en Grietje als thema had. De derde plaats was voor Tea Party van Kwintsheul.

Foto: Varend Corso Westland / Arnaud Roelofsz

De speciale waarderingsprijs toe ging naar Danscreatie. De danseressen stonden drie dagen lang vol overgave op de Naaldwijkse zeilende Westlander. Argos ontving de aanmoedigingsprijs, die de jury toekende voor het materiaalgebruik. De Buitelaar Innovatieprijs werd een prooi voor 3D Next Level, die hun 3D printers overuren had laten maken voor de varende Minion-fabriek. De Johan Huisman Bindersprijs kreeg Juanita van Dooremaal overhandigd.

Foto: Varend Corso Westland / Arnaud Roelofsz
 
Ook dit jaar boog een jury zich over de corsostoet om de beste van 47 boten te kronen.Bij de niet-commerciële deelnemers won Corsoboot Honselersdijk. Het thema van deze boot is diepchique en verwijst naar zowel de diepzee als de chique muzikale omlijsting. Nummer twee in deze categorie is de Titanic van ‘s-Gravenzande en het team van corsoboot Wateringen completeert met Hans en Grietje het podium.
 
Foto: Varend Corso Westland / Arnaud Roelofsz

In de categorie commerciële deelnemers was de jury het meest onder de indruk van de corsoboot van de nieuwe deelnemer 3D Next Level, met de titel The Minion Factory. De 3D-printer draaide overuren bij deze deelnemer. Zo’n 1500 uur ging er in het printen van de 144 onderdelen zitten. De boot Elke Bloem Telt van Syngenta kreeg van de juryleden de tweede plaats toebedeeld en eveneens nieuwe deelnemer Torpedoloods eindigde met Modern Marie Antoinette op de derde plek bij de commerciële deelnemers.

Er was ook een aparte onderscheiding voor de fraaiste Zeilende Westlander. Die was dit jaar voor Naaldwijk met de titel Trots op ‘t Westland.

Foto: Varend Corso Westland / Arnaud Roelofsz
 
Nieuwe deelnemers

De jubileumeditie mocht dit jaar maar liefst acht nieuwe deelnemers verwelkomen in de bonte stoet: KNRM, Syngenta, de zelf jubilerende Nationale Vereniging De Zonnebloem, Torpedoloods, TU Delft, Zuidkoop, 3DNextlevel en Argos. Een deel van hen viel deze eerste keer dus gelijk al in de prijzen. 

Foto: Evanthia
 
Blooming Battle

Ook dit jaar streden verschillende groene opleidingen in de Blooming Battle tegen elkaar. De eerste plaats werd veroverd door de inzending Lollypopland van MBO Westland. Candy Shop van Scalda MBO Goes sleepte de tweede prijs in de wacht. De derde plaats van de Blooming Battle ging naar Cocktailbar van MBO Westland. 

Foto: Varend Corso Westland / Arnaud Roelofsz

 


Leandra de Boef | 24-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS