dinsdag 23 juli 2024
FN TOP add FN TOP logo

Schoneveld wint met Illusia de New Plant Award op HTA National Plant Show

Schoneveld wint met Illusia de New Plant Award op HTA National Plant Show

De nieuwste innovatie van Schoneveld Breeding, Illusia, heeft de New Plant Award voor Bloeiende Kamerplanten gewonnen op de HTA National Plant Show 2024. Hiermee wordt Illusia erkent als een van de meest innovatieve en uitzonderlijke plantensoorten die dit jaar op de markt zijn geïntroduceerd zijn. De New Plant Awards belichten de kwaliteiten van nieuwe plantensoorten, met dit jaar meer dan 99 inzendingen verdeeld over zeven categorieën.

De presentatie van Illusia op de National Plant Show 2024 werd positief ontvangen. "Iedereen die Illusia voor het eerst zag, was meteen blij verrast", vertelt Stefan van der Dussen van Profitplant BV. "De presentatie van de plant, in een bedrukte pot met een label, leidde tot veel "oohs" en "aahs" van de aanwezigen, en daarmee ook tot talrijke vragen over de beschikbaarheid en herkomst."

Pippa Greenwood, HTA Horticulture Manager, is vol lof over Illusia en vertelt: "Dit is een fantastische nieuwe plant, heel anders dan de juryleden eerder hadden gezien. Met een grote impact en een duidelijke 'Wow!'-factor, weet ik zeker dat dit een groot succes zal zijn in tuincentra en ook geliefd zal zijn bij het publiek." Ook Emma Allen, Head of Horticultural Relations bij de Royal Horticultural Society, was lovend over Illusia: "Ik heb nog nooit zo'n plant gezien - zulke grote omgekeerde bloemen, met prachtige baard-/dubbele bloemblaadjes, ongelooflijke flower power - een heel opwindende plant."

De respons op Illusia tijdens de HTA National Plant Show wijst op de toekomst in zowel de Britse markt als daarbuiten. "De reacties laten ons zien dat Illusia potentieel heeft in de Britse markt en de rest van de wereld", aldus Dinja Lankhorst, Area Manager Noord- en Centraal-Europa voor Schoneveld Breeding. "We hebben er 100 procent vertrouwen in dat de introductie en positionering in de markt succesvol zullen zijn."

 

 


Redactie Floranews | 21-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS