dinsdag 23 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Nieuw software platform als antwoord op arbeidsuitdagingen in tuinbouwsector

Nieuw software platform als antwoord op arbeidsuitdagingen in tuinbouwsector

Softwareontwikkelaar bQurius heeft een innovatief software platform voor de tuinbouwsector ontwikkeld. Het nieuwe platform heet MyWorq en bestaat uit een app voor medewerkers en een dashboard voor teamleiders. Het biedt onder andere inzicht in werkprestaties en deelt nieuwsberichten in de eigen taal van iedere gebruiker. Het nieuwe platform is bedoeld om uitdagingen zoals stijgende arbeidskosten, een krappe arbeidsmarkt en miscommunicatie op de werkvloer tegen te gaan.

bQuurius heeft het nieuwe platform ontwikkeld in nauwe samenwerking met tomatenkwekerijen Schenkeveld en The Valley. Het product draait momenteel al een jaar op 13 teeltlocaties, waardoor het product voortdurend is geoptimaliseerd en nu klaar is om de markt op te gaan. “Door deze samenwerking sluit het product perfect aan op de behoeftes in de sector. Het platform optimaliseert arbeid, vergroot de betrokkenheid en het werkgeluk bij medewerkers. Daarnaast is de app in acht verschillende talen beschikbaar en sluit dus perfect aan op de verschillende nationaliteiten die in de tuinbouw werkzaam zijn. Misvattingen over gewerkte uren, bonussen of andere communicatieproblemen worden bestreden en nieuws over het bedrijf is gemakkelijk gedeeld.”

MyWorq bestaat uit twee belangrijke onderdelen: een app voor medewerkers en een dashboard voor teamleiders. De app geeft medewerkers inzicht in hun werkprestaties en houdt hen betrokken met nieuwsberichten. Het dashboard biedt teamleiders overzicht en controle over de werkzaamheden. Daarnaast bevat MyWorq een zelfontwikkeld bonussysteem en een planner, waarmee scholieren eenvoudig hun beschikbaarheid kunnen doorgeven en de planning kunnen bekijken. Dit verhoogt de productiviteit en bespaart tijd.

“Het bonuspercentage en de competitie onderling zorgt voor een extra stimulans om een stapje harder te werken. De app is gemakkelijk in gebruik voor mijn medewerkers, dat komt natuurlijk ook door de automatische vertaling in meerdere talen”, vertelt Tim Prins, locatiemanager The Valley.

De officiële lancering van MyWorq heeft plaats gevonden op de bQurius klantendag van 20 juni 2024. Vanaf nu is de software beschikbaar voor bedrijven in de tuinbouwsector die hun arbeidsprocessen willen optimaliseren en de betrokkenheid van medewerkers willen verhogen.


Redactie Floranews | 20-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS