dinsdag 23 juli 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Spoga+Gafa 2024 ontvangt groeiend aantal bezoekers uit Nederland 📸

Spoga+Gafa 2024 ontvangt groeiend aantal bezoekers uit Nederland 📸
Drie drukke dagen in de beurshallen van Keulen liggen achter ons. Spoga+Gafa 2024 ontving van 16 tot en met 18 juni in totaal 28.000 bezoekers uit 113 landen. Iets minder dan vorig jaar, maar wel met een groeiend aantal bezoekers uit Duitsland, Italië én Nederland. 
 
Tijdens Spoga+Gafa werd, net als bij andere beurzen, duidelijk dat beurzen in zijn algemeenheid aan het veranderen zijn. Er ontstaan diepere discussies, de zoektocht naar gemeenschappelijke oplossingen tussen productie, veredelaars, handel, eindverkoop en verenigingen blijft toenemen. Hoewel er oplossingen worden ontwikkeld en aangeboden, hebben deze de verkoopvloer nog niet bereikt. Daar blijkt meer samenwerking voor nodig. Iets wat ook veel ter sprake kwam tijdens de ´ronde´ tafelgesprekken die Oliver Mathys en Judith Baehner hadden tijdens de beurs.
 

Verantwoorde tuinen

Verantwoorde tuinen was dit jaar het passende eigentijdse thema - wat zowel op de beursstands als in de speciale shows en in de producten duidelijk tot uiting kwam. Op de POS Green Solution Islands waren dit jaar diverse groene producten, waaronder die uit Nederland, vertegenwoordigd. Bijvoorbeeld Stolk Brothers met turfvrije productie, Rijnbeek ook met duurzame en turfvrije productie of FN Kempen waarbij de gehele productie draait op restwarmte. Verder waren namen Vreugdenhil Bulbs & Plants, La Bio, Dümmen Orange, Vreugdenhill young plants, Addenda, Amigo Plants, Vergeldt en buiten ( Häberli), Hilverda Florist en Sempergreen met de verschillende duurzame producten en concepten vertegenwoordigd.

Best practice

Nieuw in 2024 was de integratie van de Best practice van de tuincentraformules van Sagaflor met Grün erleben, Intratuin en NBB Egesa met egesagarten .
De aandacht voor de verschillende POS presentaties trok duidelijk meer aandacht bij het afzetkanaal zoals tuincentra en bouwmarkten.

2025

De volgende editie van spoga+gafa vindt plaats in juni 2025. De data zijn nog niet bekend. Net als bij andere beurzen vinden er gesprekken plaats om de beurs niet meer in het weekend te plannen, omdat sinds Covid mensen het privéleven in het weekend steeds belangrijker zijn gaan vinden. Het thema in 2025 is “Design Gardens". 


Redactie Floranews | 21-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS