dinsdag 23 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP logo

Open Kwekerijdag Greenport Boskoop wederom een groot succes

Open Kwekerijdag Greenport Boskoop wederom een groot succes

De 13e editie van de Open Kwekerijdag was dit jaar wederom een succes! Omwonenden, collegakwekers, politiek en plantenliefhebbers uit het hele land bezochten op 15 juni de opengestelde kwekerijen. Deze keer konden de geïnteresseerden een kijkje nemen in de keuken van acht bedrijven aan de Burgemeester ten Heuvelhofweg/Burgemeester Smitweg in Hazerswoude-Dorp.

De opening stond in het teken van het boek ‘De Roem van Boskoop’ van schrijver Koen van Wijk waarin drie Boskoopse families worden beschreven. Naast Wethouder Anouk Noordermeer en Meindert Stolk waren er ook drie vertegenwoordigers van de familie Stolwijk, Van Gelderen en Wezelenburg aanwezig. Zij kregen allen een boek uitgereikt. Onder de grote opkomst bij de opening bevond zich ook Burgemeester Liesbeth Spies als spontane gast.

Door de grote keuze aan activiteiten dat het publiek op de Open Kwekerijdag geboden werd, haalde de dag, ondanks het wat wisselvallige weer, toch een mooi bezoekersaantal. De organisatie denkt dat er door het weer wel iets minder bezoekers waren dan vorige editie maar het was al met al een gezellige drukte. Vooral in de middag trokken de opklaringen toch nog een hoop mensen uit de directe regio naar Hazerswoude. Men ging al fietsend, lopend, met de golfkar en dit jaar ook met de boot de deelnemende bedrijven af.

Acht zeer verschillende bedrijven
Vele leuke en informatieve kramen bij alle deelnemers, diverse activiteiten, de mogelijkheid tot het kopen van plantjes, het kwam allemaal voorbij. Er waren meerdere demonstraties en er werd op een aantal bedrijven ook gewoon gewerkt, waardoor de bezoekers een indruk konden krijgen van het reilen en zeilen op een kwekerij. Ook kon men een kijkje nemen bij de kraam van de Koninklijke Vereniging Boskoopse Culturen (KVBC) en kon men meedoen met een consumentenkeuring. Bij de Groene Kathedraal en Theetuin ’t Woutje kon men even uitrusten van het fietsen of wandelen.

Van kinderen tot werkzoekenden
Ook dit jaar waren er weer vele kinderactiviteiten, verspreid over de bedrijven. Kinderen konden door het doen van opdrachten een heus boomkwekerijdiploma verdienen. Menig kind verliet dan ook trots met een diploma in de hand, op naar het springkussen of de meiden van de schmink. Bij een aantal deelnemers konden bezoekers planten kopen en zo zag de organisatie gedurende de dag menig fietser met gevulde fietstassen en rugzak voorbijkomen. De plantopbrengst werd bij de kwekerijen geschonken aan een eigen individueel gekozen goed doel. Op het carrièreplein trokken de opleiders en de maar liefst 63 vacatures van BoskoopWerkt.nl veel studenten en werkzoekenden.


Redactie Floranews | 18-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS