dinsdag 23 juli 2024
FN TOP add FN TOP logo

Hydrangea paniculata Groundbreaker, de eerste bodembedekkende pluimhortensia ter wereld

Hydrangea paniculata Groundbreaker, de eerste bodembedekkende pluimhortensia ter wereld

Hydrangea paniculata Groundbreaker Blush is de eerste bodembedekkende pluimhortensia ter wereld. De nieuwe pluimhortensia van hortensiaspecialist Alex Schoemaker uit Boskoop wordt in augustus voor het eerst gepresenteerd tijdens Plantarium/Groen-Direkt en is vanaf 2025 verkrijgbaar. In de komende vijf jaar worden er ook andere kleuren verwacht.

De Groundbreaker Blush kenmerkt zich vooral door zijn compacte en lage groei tot een maximale hoogte van 30 cm. De eerste variëteit Blush toont in juli haar bloemen, die in de zomer van kleur veranderen van wit via lichtroze naar felroze. De plant bloeit tot in september en heeft dus een bloeiperiode van wel 100 dagen. Bovendien is de hortensia zeer onderhoudsarm en winterhard tot -30° C. Vanwege haar bijzondere eigenschappen is de bodembedekkende pluimhortensia geschikt voor bodembedekking en als borderplant, maar ook als kuipplant.

  

De bodembedekkende Hydrangea paniculata wordt in Nederland gekweekt door  Alex Schoemaker en Hoogenraad, in Duitsland door Heinje en Hinrichs en in Frankrijk door Globe Planter. Vanaf 2025 is ze jaarrond verkrijgbaar in potmaat P14 in tuincentra en bij gespecialiseerde handelaren en in de zomer als bloeiende plant in de potmaten 17, 19 en 23. 


Leandra de Boef | 18-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS