dinsdag 23 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Dahlia Dalina Maxi Starburst Pink wint FleuroStar Award 2024-2025

Dahlia Dalina Maxi Starburst Pink wint FleuroStar Award 2024-2025

Dahlia Dalina Maxi Starburst Pink van FLorensis heeft de FleuroStar Award 2024-2025 gewonnen. Namens Florensis namen Marjolein Kuyucu-Lodder, International Trade Marketeer en Hagen Kalläne, European Sales Manager afgelopen donderdag de prijs in ontvangst. Zij kregen deze uit handen van Fleuroselect President Marc Driessen en Secretary General Ann Jennen. Dahlia Dalina Maxi Starburst Pink van Florensis nam het op tegen Calibrachoa MiniFamous Uno Bakari van Selecta one, Dahlia Hypnotica Candy Corn van Dümmen Orange, Petunia Painted Love Purple van Syngenta Flowers en Osteospermum Sunny Klaudia van Beekenkamp Plants.

V.l.n.r. Host Michael Perry, Hagen Kalläne, Marjolein Kuyucu-Lodder, Ann Jennen en Marc Driessen.

"Dalina Maxi Starburst Pink is een unieke Dahlia met opvallende bloemvorm, aantrekkelijke kleur en een hoog meeneem-gehalte", staat te lezen in het juryrapport. De nieuwe Dahlia van Florensis trekt de aandacht dankzij een overvloed aan unieke, anemoonvormige bloemen in een intens roze kleur met een sierlijk patroon op de bloemblaadjes. Dalina Maxi Starburst Pink zal dankzij haar bijzondere bloemen ongetwijfeld opvallen op de verkooptafel en voor veel impulsverkopen zorgen. Bovendien kan deze Dahlia voor nog meer aantrekkingskracht heel goed met andere kleuren uit de serie gecombineerd worden, wat de verkoop nóg verder zal stimuleren.

"Het succes en de geloofwaardigheid van FleuroStar is te danken aan de diversiteit en expertise van onze jury. We zijn erg trots op het feit dat belangrijke spelers uit de internationale markt zoals Blume 2000, Intratuin, de Newey Group, Waterdrinker, Royal Lemkes, Gärtner Poetschke, Royal FloraHolland en Emsflower bereid zijn om onze kandidaten te beoordelen", aldus Ann Jennen, Secretary General Fleuroselect. "Dit jaar zijn we bovendien erg vereerd dat Viridea Garden Center Group (IT), Groupe Végétal (FR), Beata Nowacka (PL) en IPL Asda (UK) ons expertenpanel vervoegd hebben."

Marketing ondersteuning

De winnaar van de FleuroStar Award ontvangt dit jaar marketingondersteuning van Waterdrinker, Desch Plantpak en voor het eerst ook van Floramedia. "Tijdens mijn jaren bij Selecta one heb ik zelf ervaren wat FleuroStar kan doen voor een nieuw ras. Voor Petunia NightSky was de impact van de award enorm: het wist het ras echt op weg te helpen richting commercieel succes. Ook Calibrachoa PinkTastic en Osteospermum Purple Sun profiteerden enorm van de FleuroStar impuls. In mijn huidige rol vind ik het geweldig om de nieuwe winnaar te ondersteunen door maatwerk te bieden voor marketingondersteuning naar keuze”, vertelt Richard Petri, Managing Director Floramedia Germany:.

Waterdrinker zet komend seizoen 3-4 weken de winnaar zeer nadrukkelijk in premium productplaatsing neer in haar Green Trade Center. DeschPlantpak biedt de nieuwe winnaar een dubbele pagina aan in de nieuwe editie van trendmagazine Colour Your Story. En daarnaast promoot Fleuroselect de nieuwe winnaar op handelsbeurzen en industrie-evenementen. 


Redactie Floranews | 17-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS