dinsdag 23 juli 2024
FN TOP add FN TOP logo

Royal FloraHolland gaat herfinanciering aan voor 210 miljoen euro

Royal FloraHolland gaat herfinanciering aan voor 210 miljoen euro

Royal FloraHolland heeft overeenstemming bereikt met ABN AMRO, ING en Rabobank over een herfinanciering van 210 miljoen euro. De nieuwe kredietlijn heeft een looptijd van 5 jaar met de mogelijkheid om voor 2 jaar te verlengen. Hiermee heeft de cooperatie de komende jaren voldoende financiële ruimte om investeringen te doen in onder andere duurzaamheid, vastgoed en dagelijkse dienstverlening. De kredietlijn van drie banken toont volgens de veiling aan dat er veel vertrouwen is in de strategie en de rol die Royal FloraHolland heeft bij de verduurzaming van de sierteeltsector.

De nieuwe kredietlijn komt ter vervanging van de huidige kredietfaciliteit van 195 miljoen euro, waarvan de afgelopen jaren volgens Royal FloraHolland overigens weinig gebruik gemaakt is. Met deze financiering kan Royal FloraHolland de komende jaren uitvoering geven aan strategische trajecten zoals verdere investeringen in digitaal platform Floriday en de realisatie van nieuw vastgoed op Aalsmeer Oost. Ook investeringen in duurzaamheid staan op de planning, van verduurzaming van vastgoed tot initiatieven om de sector te verduurzamen. Daarnaast dient de financiering voor het opvangen van schommelingen in liquiditeit in de bedrijfsvoering.

V.l.n.r. Jan Droppers - ABN AMRO, Ton van Adrichem - ING, David van Mechelen - Royal FloraHolland, Gijs van der Wolf - Rabobank  

“Ik ben trots op het grote vertrouwen dat banken laten zien in de koers van Royal FloraHolland. De herfinanciering geeft ons de handelingsruimte om te investeren in ons digitale platform en fysieke platform, de logistieke hubs. Dit komt direct ten goede aan de dienstverlening aan onze leden en andere klanten”, vertelt David van Mechelen, Chief Financial Officer van Royal FloraHolland. “Daarnaast zal Royal FloraHolland de komende jaren onder meer gaan investeren in het verduurzamen van haar vastgoed, installatietechniek en werkmaterieel. Een belangrijke stap op weg naar een CO2 neutraal Royal FloraHolland”, aldus Van Mechelen.

“Als banken zijn we verheugd om Royal FloraHolland met deze nieuwe en verruimde financiering te kunnen ondersteunen bij het uitrollen van haar strategische plannen. In het bijzonder met betrekking tot het verder verduurzamen van het vastgoed, evenals de organisatie en de operationele activiteiten van Royal FloraHolland. Dit geeft ook een mooie stimulans aan de verdere verduurzaming van de sierteeltsector als geheel”, aldus Ton van Adrichem, Sr. Relatiemanager ING, namens het bankensyndicaat.

 


Redactie Floranews | 17-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS