dinsdag 23 juli 2024
FN TOP add FN TOP logo

Bijenpark Aalsmeer voltooid: ingezaaid met wilde bloemen

Bijenpark Aalsmeer voltooid: ingezaaid met wilde bloemen

Na het planten van 1.000 vierkante meter vaste planten in maart, is begin juni 3.500 vierkante meter ingezaaid met wilde bloemen op het Bijenpark VBA Zuid. Hiermee is het bijenpark van in totaal 4.500 vierkante meter voltooid en gaat zorgen voor voedsel voor wilde bijen, andere insecten en vogels. 

Na afronding van de werkzaamheden rondom de bushaltes, loopbrug en de afslag naar Royal FloraHolland in Aalsmeer zijn nu ook de laatste bermen ingezaaid als Honey Highway. Een aantal collega’s van de Dutch Flower Group-bedrijven ging aan de slag om de bermen met de hand in te zaaien voor optimaal resultaat.

“Het Honey Highway-concept van het bijenpark met 1/3 geplante drachtplanten en 2/3 wilde bloemen met daarin grote bloemheesters, zorgt voor een langdurige bloeiperiode als voedsel voor de bijen, hierdoor ontstaat ook een levende bodem en biodiversiteit waar je doorheen kunt wandelen. Ik ben blij dat we bedrijven en hun medewerkers met dit bijenpark kunnen inspireren”, aldus Deborah Post van Honey Highway.

Medewerkers van diverse Dutch Flower Group-bedrijven, Ballast Nedam, firma. Eijkelboom en Deborah Post van Honey Highway aan de slag op het Bijenpark

Ballast Nedam, firma Eijkelboom, Vereniging van Eigenaren VBA Zuid en Honey Highway zetten zich in voor de planning, inzet van machines, expertise en de samenstelling van bloemenzaden. Voor de start van het zaaien werden de bermen al voorzichtig ondergewerkt. De bloemenzaden zijn geoogst uit natuurgebieden en de samenstelling van de soorten in het mengsel helemaal afgestemd op de bodem van het bijenpark.

Medewerkers van Dutch Flower Group kregen uitleg over hoe ze de zaden moesten inzaaien, de bodem moesten bewerken en ze konden de bijen al van dichtbij zien terwijl ze stuifmeel verzamelden. De eerder aangeplante vaste planten zijn al erg in trek bij de wilde bijen.
Ook zijn er enthousiaste collega’s die hun kennis doorgeven. Zoals Ruben, die in opleiding is als biologisch-dynamische Imker bij Honey Highway, de bijen op het bijenpark al verzorgt en al een en ander kon vertellen over de wilde bijen op het bijenpark.

Van de zomer worden er bijenexcursies in een bloeiende Honey Highway georganiseerd. Waar niet alleen bijen maar ook tal van andere insecten en dieren te vinden zijn.

.
  

 

 

 


Redactie FLoranews | 12-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS