dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo FN TOP add

Opvallend meer interesse voor tropische planten tijdens FlowerTrials 📸

Opvallend meer interesse voor tropische planten tijdens FlowerTrials 📸

Deze week vindt de 20e editie van de FlowerTrials plaats. Dit keer niet onder tropische omstandigheden, maar gelukkig is op de verschillende locaties genoeg wel warmte en sfeer te vinden. Én tropische planten, die dit jaar erg in de smaak lijken te vallen. Volgens veredelaar Evanthia is er op hun locatie opvallend meer interesse in het tropische assortiment dan vorig jaar.  

foto Evanthia

De internationale bezoeker lijkt zich in elk geval niet door het weer te laten weerhouden. Bezoekers uit maar liefst 70 landen hebben zich vooraf aangemeld voor de 20ste editie van FlowerTrials. Op de verschillende locaties is dit duidelijk merkbaar. Onder hen zijn ook weer mensen uit India en China, die tijdens en net na corona de grote afwezigen waren.  

foto: FlowerTrials

FlowerTrials maakt het mogelijke veel veredelaars te bezoeken tijdens hetzelfde bezoek door haar leden in kleine groepen op één locatie te clusteren. Dit jaar tonen de 59 veredelaars hun assortiment op 30 locaties, een stabiel aantal dat de afgelopen 10 jaar in stand is gehouden.

foto: Kolster

Het succes van het event is vooral te danken aan het informele openhuisconcept. Elke FlowerTrials locatie biedt onderdak aan een of meerdere deelnemende bedrijven. De locaties zijn gegroepeerd in de Regio Midden (Aalsmeer), Regio Zuid (Westland) en Regio Duitsland.

foto: FlowerTrials

De FlowerTrials vinden plaats van 11 tot en met 14 juni 2024. Alle locaties zijn minimaal van 08.00 tot 18.00 uur te bezoeken (vrijdag tot 15.00 uur).

Hieronder een kleine impressie van de 20e editie van de FlowerTrials 2024. 

 

 


Leandra de Boef | 12-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS