dinsdag 23 juli 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Royal Van Zanten publiceert tweede jaarlijkse ESG rapport

Royal Van Zanten publiceert tweede jaarlijkse ESG rapport

Voor het tweede jaar op rij publiceert Van Zanten Breeding haar Environment, Social, Governance (ESG) rapport. In het rapport rapporteert het bedrijf over doelen op het gebied van duurzaamheid en de daarbij behorende acties en samenwerkingsinitiatieven. Daarnaast geeft het inzicht in de manier waarop duurzaamheid binnen Van Zanten Breeding wordt gemonitord.

Maarten Goos, CEO van Van Zanten Breeding: “Onze duurzaamheidsvisie ‘We care, so we act’, is geformuleerd door onze medewerkers, die zich met veel passie inzetten om voortdurende verbeteringen door te voeren en nieuwe projecten te ontwikkelen. Het maakt me trots te zien dat zoveel medewerkers zich inzetten voor duurzamere processen en initiatieven.”

Veel van de activiteiten die Van Zanten Breeding ontplooit onderweg naar een duurzamere toekomst betreffen ook samenwerkingen met andere bedrijven in de sector. Er wordt hard gewerkt om de FSI ambities voor 2025 te realiseren. Een groeiend aantal vestigingen van Van Zanten Breeding behaalt de MPS-ABC, MPS GAP of MPS SQ certificaten.

Goos: “We staan te popelen om snelle stappen te maken op onze duurzaamheidsreis, maar onze duurzaamheidsambities reiken ver. Juist in samenwerking met anderen vergroten we onze duurzame impact. Daar maken we echt tijd voor. Immers, alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.”

10 duurzame acties

Net als in het rapport van vorig jaar, rapporteert Van Zanten Breeding in het rapport over tien concrete projecten. Drie daarvan hebben direct betrekking op duurzamere rassen, waaronder een initiatief om chrysanten te ontwikkelen die via zeevracht kunnen worden getransporteerd, waardoor de voetafdruk van het transport daalt. Duurzame rassen zijn de belangrijkste troef voor een veredelaar. Andere projecten gaan over verduurzaming van verpakking, duurzame innovatieproeven, de energie transitie en sociale duurzaamheid.
Het volledige ESG rapport van Van Zanten Breeding is in te zien op de website. Een op
gecertificeerd papier gedrukte versie wordt in beperkte oplage beschikbaar gesteld aan
belanghebbenden.

 


Redactie Floranews | 12-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS