dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Klaas Knot (DNB) spreekt ondernemers bij KP Holland tijdens FlowerTrials

Klaas Knot (DNB) spreekt ondernemers bij KP Holland tijdens FlowerTrials

Op 11 juni was Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB), aanwezig bij KP Holland op de FlowerTrials voor een constructief gesprek met een aantal Westlandse bedrijven uit de Nederlandse glastuinbouwsector. Tijdens het gesprek werd de cruciale rol van de glastuinbouw voor de Nederlandse economie benadrukt, net als de uitdagingen en kansen die de sector ziet voor de toekomst. Het gesprek tussen Knot en de glastuinbouwbedrijven onderstreept de opgebouwde wederzijdse waardering en de gezamenlijke inzet voor een duurzame toekomst van de sector en Nederland. Eerder dit jaar deed Knot nog kritische uitlatingen over onder andere de toegevoegde waarde van de glastuinbouw.

Na het rondetafelgesprek met de directieleden uit de glastuinbouwsector

Wat zijn de criteria voor een toekomstbestendige sector? En wat is nu precies de waarde van de glastuinbouwsector voor Nederland? Deze vragen stonden centraal in het gesprek met Knot en directieleden van Harvest House, Beyond Chrysant, Rijk Zwaan, Biobest, Ter Laak Orchids, Koppert Cress en KP Holland. In deze discussie werden naast de actuele uitdagingen ook de economische en maatschappelijke meerwaarde besproken die de glastuinbouw biedt voor de toekomst. Knot benadrukte het belang van samenwerking tussen de overheid, financiële instellingen en de sector zelf om deze uitdagingen met elkaar aan te gaan. Knot heeft met dit bezoek “een concreter beeld gekregen van het innovatief vermogen van deze high-tech glastuinbouwsector.” 

De ondernemers uit de groentezaadveredeling, glasgroenteteelt, culinaire groentes en sierteelt deelden hun visie op de toekomst en presenteerden voorbeelden van innovatieve technologieën en duurzame initiatieven die al worden toegepast. “Als sector werken we onder andere aan fossielvrij telen door de aansluiting op aardwarmte, streven we naar schoner water door collectieve waterzuivering en zorgen we voor een grotere biodiversiteit door onderzoek naar en toepassing van biologische gewasbescherming.”, aldus Leo de Vries, Managing Director KP Holland. “Het is mooi om in een open gesprek met dhr. Knot en de ondernemers te kunnen laten zien dat onze sector gezondheid en groen geluk brengt, tijdens één van de mooiste weken van het jaar. De glastuinbouw verbindt zich hierdoor niet alleen met elkaar, maar ook met het bedrijfsleven en de consument.”

Klaas Knot krijgt een rondleiding over de FlowerTrials van Leo de Vries (Managing Director KP Holland) en Pim van der Knaap (Commercieel Directeur KP Holland).

Als er één plek is waar de waarde van de sierteeltsector naar voren komt deze week, is het wel op de FlowerTrials. Aan de Kasteelweg 16 in Naaldwijk hebben HiBreeding en KP Holland de handen ineen geslagen voor een week vol inspiratie en innovatie. Met ten minste 15 noviteiten, meer dan 80 verschillende rassen van hoge kwaliteit, vernieuwingen op het gebied van duurzaamheid en rassen en kant en klare winkelconcepten, is er genoeg te zien. “Hier verbinden we hoogwaardige genetische kennis met veredeling, een solide veredeling met het innovatief telen van bloeiende planten, samen met internationale partners, kwekers, exporteurs en eindklanten”, zegt De Vries. 


Redactie Floranews | 11-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS