dinsdag 23 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Koppert en Blue Radix winnen GreenTech Innovation en Concept Awards 2024

Koppert en Blue Radix winnen GreenTech Innovation en Concept Awards 2024

Tijdens de opening van GreenTech Amsterdam 2024 zijn de winnaars van de GreenTech Awards bekendgemaakt. Koppert wint met Koppert's Digitale Assistent de Concept Award. Blue Radix wint de Innovation Award met Integrated Autonomous Climate & Irrigation Control. 

"Artificial Intelligence en data science ontwikkelen zich razendsnel. De winnaars van de concept- en innovatieprijs laten zien dat deze nieuwe technologie kan helpen om de duurzaamheid te verbeteren en het tekort aan arbeidskrachten te verminderen. De jury was onder de indruk van de schaalbaarheid van de winnende innovatie en het concept, die de komende jaren voor een enorme impact kunnen zorgen", aldus juryvoorzitter Egon Janssen.

Janssen is onder de indruk van de aanpak van Koppert: “Kennis over plagen en ziekten is ruim beschikbaar in de literatuur. Het kennisniveau van telers varieert afhankelijk van hun ervaring.Het initiatief om een ChatGPT-achtige aanpak te gebruiken om telers te helpen, kan het gemiddelde kennisniveau van telers enorm verhogen".

Over Blue Radix zegt hij het volgende: "We hebben veel innovaties gezien die AI en Data Science gebruiken om een enkel proces in de kas te optimaliseren.Aangezien er veel processen zijn die elkaar beïnvloeden, is de echte uitdaging om de totale operatie te optimaliseren.Blue Radix combineert autonome klimaat- en waterregeling, wat een belangrijke stap is op weg naar autonome kassen."

GreenTech Amsterdam vindt plaats tot en met donderdag 13 juni 2024 in RAI Amsterdam. 


Redactie Floranews | 11-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS