dinsdag 25 juni 2024
FN TOP logo FN TOP add

Open Kwekerijdag Greenport Boskoop

Open Kwekerijdag Greenport Boskoop

De jaarlijkse Open Kwekerijdag in de Greenport Boskoop vindt plaats op zaterdag 15 juni 2024 van 10.00 tot 17.00 uur rond de Burgemeester ten Heuvelhofweg in Hazerswoude-Dorp. Acht bedrijven openen hun deuren voor het publiek. Bezoekers krijgen een uniek kijkje achter de schermen van deze tuinplantenkwekerijen.

De dag biedt voor elk wat wils: er zijn veel kinderactiviteiten, van een boomkwekerijdiploma tot een springkussen. Her en der zijn versnaperingen verkrijgbaar en kun je planten direct van de kweker kopen. Er zijn demonstraties en je kunt te voet of per fiets de kwekerijen verkennen. Op het carrièreplein kunnen geïnteresseerden zich oriënteren op vacatures en opleidingen in de groensector.

Deze Open Kwekerijdag vindt plaats in het prachtige buitengebied tussen Boskoop, Hazerswoude en Alphen aan den Rijn. Op de website www.openkwekerijdag.nl staat een  prachtige fietsroute langs de bedrijven en door de omgeving. De fietsroute is ongeveer 12 kilometer lang. Vanuit de NS-stations in Alphen en Boskoop kun je (met een OV-fiets) ook eenvoudig de fietsroute bereiken.

Naast wandelen en fietsen kun je ook gebruikmaken van boten en golfkarren om van kwekerij naar kwekerij te pendelen .

Met enkele duizenden verwachte bezoekers belooft de Open Kwekerijdag weer een gezellig, leuk en informatief evenement voor jong en oud te worden. De deelnemende bedrijven zijn Boomkwekerij N. van Tol, Boomkwekerij J.G. Noordam, Boomkwekerij Richard Dorst, Koos Buitenhuis Boomkwekerij, KVBC (centrale plein en deel bij Groene Kathedraal), Boomkwekerij B. Wansinck, De Groene Kathedraal en D.A.H. Verhoef.

 


Redactie FLoranews | 10-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS