dinsdag 25 juni 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Astilbe simplicifolia Pretty in Pink bekroond met Green Retail Award Beste Nieuwigheid

Astilbe simplicifolia Pretty in Pink bekroond met Green Retail Award Beste Nieuwigheid

De Green Retail Award - Beste Nieuwigheid is toegekend aan Astilbe simplicifolia ‘Pretty in Pink’ ingezonden door Compass plants B.V. en Hans van der Meer Potplanten uit Nieuwe Wetering. De prijs werd uitgereikt op de eerste dag van de Zomerdagen van Groen-Direkt, die op 10 en 11 juni gehouden worden. 

De jury was erg enthousiast over de Astilbe simplicifolia ‘Pretty in Pink’. "De plant heeft een interessante bloei met donkere stelen en tweekleurige lossere pluimen met licht- en donkerroze tinten . De plant is goed in verhouding en qua blad en bloeiwijze wat forser dan bijvoorbeeld Astilbe simplicifolia ‘Sprite’ en ‘Hennie Graafland’. Met de feeërieke uitstraling is deze nieuwigheid een aanvulling op het sortiment", aldus de KVBC jury.

V.l.n.r. Hans van der Meer (Hans van der Meer Potplanten), Linda Hoogendoorn-Veelenturf (bestuurslid Green Retail Awards) en Helma van der Louw (voorzitter KVBC)

Voor de tweede zomereditie van de keuring voor Green Retail Award - Beste Nieuwigheid van Plantarium|Groen-Direkt waren elf planten aangemeld. Uiteindelijk zijn er tien planten gekeurd. Naast de zilveren medaille voor de Beste Nieuwigheid bekroonde de jury nog twee planten met een zilveren medaille: Lavandula intermedia ‘Tesseract’ (Sensational!) en Hydrangea macrophylla ‘HORE9311' (Doppio Fredo). Vijf planten zijn met een bronzen medaille bekroond. 

De jurering van de nieuwigheden in de categorie Beste Nieuwigheid wordt gedaan door deskundige keuringscommissies van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC).

 


Redactie Floranews | 10-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS