dinsdag 25 juni 2024
FN TOP logo FN TOP add

Siergrassenlijn Easy Grasses ook in kleinere potmaat beschikbaar

Siergrassenlijn Easy Grasses ook in kleinere potmaat beschikbaar

Allure Tuinplanten breidt het assortiment ‘Easy Grasses’ uit met een kleinere potmaat. Als aanvulling op het huidige siergrassenassortiment in de pot 17 komt de siergrassenkweker nu ook met ‘Easy Grasses’in pot 13. Hiermee willen ze ook de grotere groene retailers en supermarkten kunnen bedienen.

De populariteit van planten die zorgen voor een groene, natuurlijke tuin met weinig onderhoud neemt toe. Wuivende siergrassen met prachtige kleuren staan garant voor jaarrond tuingenot zonder vieze handen. Vanuit deze kernwaarden verkoopt Allure Tuinplanten al jaren het concept ‘Easy Grasses’, bekend van het sprekende etiket met daarop personen met een grasspriet in hun mond.

“Inmiddels krijgen we steeds meer vragen of er mogelijkheid is om een lager prijspunt te bedienen en het populaire product beschikbaar te maken voor een breder publiek”, vertelt Annemarie Lips, eigenaar Allure Tuinplanten. “Daarom zijn we recent gestart met het produceren van een goedgevulde pot 13 en daarbij hoort ook een nieuwe uitstraling.”

Om goed op te vallen is er gekozen voor een kleurrijke hoes, waarbij de naam ‘Easy Grasses’ goed opvalt op de vaak drukke winkelvloer. De gele lijnen op de hoes illustreren het wuivende gevoel van siergrassen, terwijl de natuurlijke donkeroranje kleur mooi past bij alle rijkgekleurde soorten. Lip: “Gemak staat hoog in het vaandel en dit wordt extra benadrukt op de achterkant van de hoes in de vorm van een meertalige uitleg met verzorgingsiconen.”

De siergrassen worden aangeboden in een mixtray en bestaat uit diverse Carex-soorten en Festuca. Dankzij de hoezen wordt het voor de consument extra gemakkelijk om het product mee naar huis te nemen en daarnaast zorgt het voor een nette winkelpresentatie. Naast de tray met de hoezen kan er ook gekozen worden voor een minimalistische verpakking met slechts een steeketiket, al gaat Annemarie er vanuit dat klanten de vrolijke hoes gaan omarmen en het product op deze manier op de winkelvloer gaan presenteren.

Klaar voor de toekomst
“We denken graag mee met onze klanten en blijven door ontwikkelen binnen deze 13 cm lijn. Zo experimenteren we met andere soorten en met grassen die anders zijn van vorm, bijvoorbeeld gekrulde varianten. Zo blijven we meebewegen met de vraag van zowel de klant als de consument”, aldus Lips.

 


Redactie Floranews | 06-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS