dinsdag 25 juni 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP logo

Topbloemen.nl stopt samenwerking met bloemisten

Topbloemen.nl stopt samenwerking met bloemisten

Online bloemenverzender Topbloemen.nl stopt de vaste samenwerking met 83 lokale bloemisten in Nederland. De organisatie neemt het proces van bestelling tot bezorging volledig in eigen hand. Daarmee zegt het de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de bezorging van persoonlijke boodschappen voor onvergetelijke momenten ook in de toekomst te kunnen garanderen.

Om dit te kunnen doen worden er het komende jaar negen distributiecentra neergezet. Vanaf dit najaar zullen de distributiecentra gefaseerd opengaan, verspreid over heel Nederland. Het eerste centrum wordt deze zomer geopend in Nieuwegein. Bloemen, en later ook taarten, fruit en geschenken, zullen vanaf eigen locaties bezorgd worden bij de klanten.

Moederbedrijf Topgeschenken zegt dat uitdagende (markt)omstandigheden, zoals digitalisering, krapte op de arbeidsmarkt en stijgende kosten, al jaren voor een aanzienlijke terugloop zorgt in het aantal bloemisten en bakkerijen. Daarom zien ze zich genoodzaakt om een andere weg in te slaan. Door het volledige proces in eigen hand te nemen, blijft de landelijke dekking gegarandeerd. De nieuwe weg betekent ook dat Topgeschenken aanzienlijk minder via het bestaande netwerk van bloemisten en bakkerijen gaat bezorgen. Topgeschenken zegt in gesprek te zijn met alle partners om de samenwerking zorgvuldig af te bouwen.

“Vijfentwintig jaar geleden openden we ons bloemenwinkeltje in Hoofddorp en inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een bloeiende organisatie die elke dag een persoonlijke boodschap overbrengt van én aan duizenden mensen”, vertelt Edwin van Arkel, Algemeen Directeur van Topgeschenken. “De overtuiging dat dingen altijd anders kunnen, is kenmerkend voor ons bedrijf. We zijn dan ook trots en vol vertrouwen over de nieuwe weg die we inslaan. Wat juist onveranderd is gebleven, is onze drive om klanten persoonlijke, uitzonderlijke belevingen te bezorgen. Elke dag weer.”


Leandra de Boef | 06-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS