dinsdag 25 juni 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP logo

Evanthia kondigt brede bloeiproeven Antirrhinum en Matthiola aan

Evanthia kondigt brede bloeiproeven Antirrhinum en Matthiola aan

Veredelingsbedrijf Evanthia heeft medio juni twee brede proeven in bloei van de gewasgroepen Antirrhinum en Matthiola. In deze proeven wordt een breed assortiment van beide gewassen getoond. Ze geven waardevolle inzichten in de teelt en prestaties van twee focusproducten van de Westlandse veredelaar. De bloeiproeven bieden de gelegenheid om een aantal experimentele rassen en het huidige commerciële assortiment te bekijken. De proeven vinden plaats bij Kwekerij G. v.d. Beukel in Monster, met een bijeenkomst op 12 juni.

Voor Antirrhinum wordt gewerkt met groepsindelingen gebaseerd op plant- en oogstperiode. De proeven geven een compleet beeld van de verhoudingen tussen deze groepen. Eind 2023 heeft Evanthia het aanbod Antirrhinum ge-update en opnieuw ingedeeld om de groepen duidelijker af te bakenen, zodat het voor telers nog makkelijker wordt om het hele jaar door planmatig leeuwenbekken van hoge kwaliteit te produceren. De proef, geheel gepresenteerd in deze nieuwe indeling, toont naast de bekende Antibes I, Avignon II, Cannes II-III, Orleans III-IV, ook de nieuwe serie Toulon IV.

Met de recente lancering van de Matthiola StoX serie en verschillende experimentals in de proef laat de veredelaar daarnaast zien ook een zeer actief en innoverend veredelingsprogramma voor violieren te leiden. StoX, die naast 4 andere series in de proef is opgenomen, is volgens de veredelaar een veredelingsdoorbraak waarin de robuuste eigenschappen van het Japans type Matthiola gecombineerd zijn met de selecteerbaarheid op 100 procent dubbele bloemen van Europese Matthiola.

“Zowel Antirrhinum als Matthiola kunnen energiearm geteeld worden, met belichting en temperatuur op laag niveau. Een uitstekende keuze voor telers die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen, terwijl ze bloemen van hoge kwaliteit kunnen produceren”, vertelt Peter van Noort, Productmanager Evanthia. “Het is een bewuste keuze van Evanthia om de focus te leggen op duurzamere gewasgroepen, om samen met telers zich te kunnen richten op een bloeiende toekomst.”

Op 12 juni tussen 14:00 en 17:00 uur ontvangt Evanthia bij G. v.d. Beukel in Monster professionals uit de sector om gezamenlijk het potentieel van Antirrhinum en Matthiola te verkennen. Bezoeken vinden uitsluitend op afspraak plaats. Geïnteresseerden die een afspraak willen maken, kunnen contact opnemen met Peter van Noort via  p.vnoort@evanthia.nl.


Redactie Floranews | 06-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS