dinsdag 25 juni 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

ErfGoed maakt watersystementak tot aparte afdeling

ErfGoed maakt watersystementak tot aparte afdeling

ErfGoed is bekend als marktleider in teeltvloeren, maar is ook al jarenlang actief op het gebied van watersystemen. Het bedrijf is hier alleen nog niet zo mee op de voorgrond getreden. Inmiddels is het echter een belangrijke tak van het bedrijf geworden. Volgens Hugo Paans, CEO en eigenaar van ErfGoed geven klanten nadrukkelijk aan dat er behoefte is aan een partij die hen echt begrijpt en waarderen ze de manier waarop ErfGoed hun wensen vertaald in een integraal watersysteem. Om dit verder te professionaliseren hebben ze recent een aparte afdeling WaterSystems gemaakt. “Met een aparte afdeling WaterSystems zijn we er klaar voor om ons naast teeltvloeren ook te onderscheiden in watertechnische oplossingen en daar zichtbaar mee te worden”, aldus Paans.

Zonder water groeien er geen planten in een kwekerij en zonder planten is er geen omzet. Daarom is een goed werkend en betrouwbaar watersysteem één van de belangrijkste sturingsmiddelen van een kweker om producten te kweken van goede kwaliteit. Als kweker wil je tenslotte een betrouwbare leverancier zijn voor je afnemers. De complexiteit van een watersysteem staat echter niet op zichzelf, maar vraagt om een integrale aanpak. Het in kaart brengen van alle waterstromen is hierbij volgens ErfGoed cruciaal.

“Wij leveren producten en diensten op het gebied van de gehele waterketen op de kwekerij. De producten en diensten die wij leveren zijn heel breed: te beginnen bij het opvangen van water en de wateropslag, de behandeling en ontsmetting van bron- en drainwater, de irrigatiemethode, alsook het toedienen van meststoffen.” aldus Corné Verduijn, Manager WaterSystems bij ErfGoed. “Als watermanagement en de teeltmethode optimaal op elkaar zijn afgestemd, boekt de kweker het beste groei- en teeltresultaat. Als ErfGoed zijn wij hierin echt een partner voor de kwekers. We luisteren naar de wensen en toekomstplannen van de kweker en verwerken dat in het ontwerp van de totaaloplossing.”

“Ook voor de Amerikaanse kwekers is de aparte afdeling WaterSystems een belangrijke stap.” geeft Jack Ford, North America Sales Manager bij ErfGoed, aan. “ErfGoed levert een betrouwbaar watersysteem, wat kwekers zekerheid biedt voor de toekomst.”
Het WaterSystem van ErfGoed sluit naadloos aan op de ErfGoedVloer. Het systeem garandeert betrouwbaarheid en continuïteit, wat bereikt wordt door signaalfuncties voor bijvoorbeeld onderhoud. Door de inbouw van back-upmogelijkheden creëert ErfGoed een 100% betrouwbaar systeem.

Verduijn vertelt: “Ons systeem is eenvoudig te bedienen en verschaft telers tools om teeltdata te verzamelen en hier met het WaterSystem op in te spelen. Door op afstand in te loggen heb je altijd inzicht in de actuele watergifte en meetgegevens. Ook wij kunnen inloggen in het systeem en kwekers direct helpen bij bijvoorbeeld een foutmelding.”
Cor Bremmer, Operational Director bij ErfGoed, vult aan: “We werken onze systemen uit in een 3D-weergave. Hiermee creëren we visueel inzicht in de situatie en de installaties in de watertechnische ruimte. In detail is te zien welke componenten op welke plek in het systeem zitten. Dit zorgt ook voor een verbetering in de service na het bouw- en installatieproces: als er bijvoorbeeld iets vervangen moet worden, kunnen we aan de hand van de 3D-weergave precies zien wat er nodig is.”


Redactie FLoranews | 05-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS