dinsdag 25 juni 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Kolster viert 80-jarig bestaan tijdens FlowerTrials

Kolster viert 80-jarig bestaan tijdens FlowerTrials

Tijdens de aanstaande FlowerTrials worden de relaties van de Boskoopse veredelaar Kolster BV rondgereden in een golfkar, terwijl in 1944 de verkoop en aflevering van struiken nog per bakfiets en schouw ging. Oprichter Piet Kolster heeft dit niet lang kunnen doen, al in 1953 overleed hij en werd het bedrijf voortgezet door zijn vier zonen. Onder hen groeide Kolster uit tot een succesvolle handelskwekerij.

In 1968 zette kleinzoon Peter zijn passie voor planten in om het bedrijf verder uit te bouwen. Peter had én heeft een echte neus voor innovatie. Vanwege de opkomst van gemengde boeketten besloot hij zich te richten op de veredeling van snijheesters en is daarin wereldwijd een grote speler.

Peter en Robert-Jan Kolster

In 1996 en 2001 traden Peters zonen Robert-Jan en Martin ook toe tot het bedrijf. Al vroeg leerden zij het vak bij vader. Samen met Arno Nolet en Wouter den Hollander zetten zij het bedrijf op magische wijze op de kaart. Vanaf 1998 zette Kolster BV namelijk haar beste (snij)heesters en planten onder de naam Magical in de markt. Magical is inmiddels een begrip in de sierteelt, niet alleen door de bekende Hortensia’s, maar door een breed scala aan snij- en tuinproducten.

Anno 2024 heeft Kolster BV honderden rassen onder licentie, een kwekerij van 10 hectare, een wereldwijd netwerk en export naar 90 landen. Het team van 25 medewerkers vierde onlangs het 80-jarig bestaan met een walking dinner in Boskoop. Tijdens de FlowerTrials is het de beurt aan relaties en bezoekers om het jubileum mee te vieren. De lekkernijen, bubbels en een limited edition Sportcap staan van 11-14 juni klaar. Het team van Kolster ontvangt je graag op haar eigen bedrijfslocatie in Boskoop. Op diezelfde locatie ontmoet je ook Kolsters partners HOKO Breeding en Walter Blom Plants.

Ook kunnen bezoekers ook mee op Magical Garden Tour. Onder deskundige begeleiding van het verkoopteam krijgen bezoekers een rondrit in een bloemrijke golfkar over de 10 hectare grote kwekerij. Ontmoet onderweg veredelaars en kwekerijmedewerkers die je een kijkje achter de schermen geven. Ook kun je de fijne kneepjes van het opzetten van stage III weefselkweek leren, onder begeleiding van laboratoriummedewerkers van Walter Blom Plants.


Redactie Floranews | 03-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS