dinsdag 25 juni 2024
FN TOP logo FN TOP add

Captains Dinner Varend Corso brengt ruim 60.000 euro op

Captains Dinner Varend Corso brengt ruim 60.000 euro op

Het allereerste Captains Dinner van Varend Corso Westland is een doorslaand succes geworden. De opbrengst van de avond kwam uit op maar liefst 61.500 euro. Met nog drie weken te gaan voor het Varend Corso van wal steekt, was het enthousiasme van alle gasten over de jubileumeditie duidelijk voelbaar. Er werden spontaan nieuwe kavels aangeboden voor de veiling. Het opgehaalde bedrag komt helemaal ten goede aan het Varend Corso.

In de Torpedoloods in Hoek van Holland kregen 120 gasten een fantastisch vijfgangendiner voorgeschoteld. Op de vijftien tafels verschenen couverts waar onder anderen Growers United en Koppert Cress een bijdrage aan hadden geleverd.

De aanwezige Captains kregen de kans om te bieden op mooie kavels, belangeloos beschikbaar gesteld door vrienden en bedrijfsvrienden van het corso. Veilingmeester van dienst, Alphons de Wit, wist de aanwezigen met zijn bevlogen stijl goed te enthousiasmeren. Een kleine greep uit de tientallen gewilde kavels: een barbecuepakket voor tien personen, een verblijf van een week in een Spaanse villa, reclamezendtijd op Omroep West ter waarde van 2000 euro en een diner met chef-kok voor twaalf personen.

Topstuk van de avond bleek de kookworkshop in de keuken van Koppert Cress. Het gewilde kavel werd uiteindelijk op 7000 euro afgehamerd. Dat de liefde voor het Varend Corso diep zit, blijkt ook wel uit het feit dat de gasten spontaan zelf nieuwe kavels aanboden. De vijf ingelaste kavels waren samen goed voor 12.400 euro, waarbij de bijdrage van eventplanner Rachida een eindbod van maar liefst 5000 euro noteerde.

De aanwezige Westlandse bouwondernemers werden door het Captains Dinner nóg meer gegrepen door het corsovirus. Zij bedachten spontaan om mee te doen aan het Varend Corso. Ze proberen om nog aankomende editie een eigen boot mee te laten varen. Anders zijn ze er volgend jaar zeker bij.

Naast de aangeboden kavels, droegen de gasten nog op een andere manier bij aan de toekomst van het corso. Op de verschillende tafels stonden ballonnen, waarvan elk met een verrassing. Voor 100 euro konden die doorgeprikt worden. Zanger Mark Verkade verzorgde de feestelijke afsluiting van de avond. Met de complete bijdrage van het Captains Dinner kan het Varend Corso weer een extra impuls krijgen.

Irma Smits, de drijvende kracht achter het Captains Dinner, zit de volgende ochtend nog een beetje brak op de bank maar met een enorme glimlach op haar gezicht. “Wat ik aanvankelijk heel spannend vond, is een fantastische avond geworden vol plezier, verbondenheid en vrijgevigheid. Genoten van de voorbereidingen samen met zo’n fijne corsogroep en niet te beseffen wat dat heeft opgeleverd.”

Dit jaar trekt het Varend Corso op 21, 22 en 23 juni door het Westland en omstreken. Het is de 25ste keer dat de stoet, bomvol prachtige bloemen, groenten en planten uit de Westlandse kassen aan de honderdduizenden toeschouwers voorbijtrekt. 

Redactie Floranews | 03-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS