dinsdag 25 juni 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Robert van der Hulst wint Plasbokaal

Robert van der Hulst wint Plasbokaal

Robert van der Hulst heeft dit jaar de prestigieuze Plasbokaal gewonnen met zijn schitterende vaas 'Touchstone'. De vaas werd door de jury beoordeeld met een 9.7, de hoogste waardering van de 25 inzendingen. Van der Hulst ontving de wisseltrofee uit handen van Ria van Veen, de weduwe van de grondlegger van de Plasbokaal.

Na een onderbreking van 15 jaar is deze prestigieuze prijs nieuw leven ingeblazen door Boltha BV. In maart ontvingen 25 jonge, talentvolle lelie broeiers elk een krat met 150 leliebollen, met de opdracht om op 1 juni de mooiste vaas met zeven takken in te leveren. Het soort lelie werd vooraf niet bekendgemaakt, waardoor de wedstrijd puur vakmanschap vereiste.

Burgemeester Rian van Dam opent de lelie broeiwedstrijd “De Plasbokaal”
In haar openingswoord verwelkomde de Burgemeester van Hollands Kroon de lelievakgenoten bij de start van de bloeierswedstrijd 'De Plasbokaal'. Zij gaf aan onder de indruk te zijn van het ondernemerschap en de innovaties van de lelie sector. “Hier zou het vak meer mee naar buiten kunnen en moeten treden”, was het advies wat zij de toehoorders meegaf.
 


Redactie Floranews | 03-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS