dinsdag 23 juli 2024
FN TOP add FN TOP logo

Aanpak Weerbare Sierteeltsector deelt ervaringsverhalen

Aanpak Weerbare Sierteeltsector deelt ervaringsverhalen
 De aanpak Weerbare Sierteeltsector heeft een nieuwe podcast serie gelanceerd, gericht op bedrijven en ondernemers. Vanuit ervaringsverhalen krijgen ondernemers inzicht in hoe criminelen denken en werken en wat ze zelf nu al kunnen doen in hun eigen bedrijf.

Een van de belangrijkste doelen van de aanpak Weerbare Sierteeltsector is ondernemers in de sector weerbaar maken. Dus zorgen dat zij weten waar zij een risico lopen om door criminelen misbruikt te worden voor illegale praktijken. Dit doen de aanpak en haar partners onder andere door kennis en inzichten te delen. Nu dus ook via een driedelige podcast serie.

Wat bij groente en fruit gebeurt, kan ook bij sierteelt.
“Een podcast is een laagdrempelige manier om verhalen te delen, verhalen uit de praktijk. Je bepaalt zelf wanneer je luistert. Dit is een goede manier om ondernemers, maar ook chauffeurs en Hr-managers te bereiken” vertelt Bas van Delden, programmamanager Weerbare Sierteeltsector.

In de eerste podcast is een beveiligingsexpert aan het woord om lessen te delen vanuit de bekende zaak “De Groot in Hedel”. Wat er bij groente en fruit gebeurt, kan zomaar bij sierteelt ook plaatsvinden. Samen met twee politemensen worden tips en aandachtspunten gedeeld.

Wat als je opgepakt wordt?
De tweede podcast gaat binnenkort online. Hierin twee ervaringsdeskundigen aan het woord. Een chauffeur die is opgepakt op verdenking van drugssmokkel en is vrijgesproken. Hij was door criminelen misbruikt. En een ex-crimineel die al 10 jaar gestopt is, vertelt hoe hij kijkt naar kwetsbaarheden bij een bedrijf. Ook hij deelt tips waar je als ondernemer mee aan de slag kan.

“Preventie is voor ons belangrijk, voorkomen is beter dan genezen zeggen wij vaak. Daarom vinden wij het belangrijk op allerlei mogelijke manieren bedrijven te voorzien van informatie. Wees niet naief en breng je risico’s in kaart, en tref de juiste maatregelen, je eigen personeel is het meest kwestbaar”, geeft Bas van Delden aan.

De podcasts zijn te beluisteren via Spotify en Apple en makkelijk te vinden via de website van Weerbare Sierteeltsector.

 


Redactie Floranews | 03-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS