dinsdag 23 juli 2024
FN TOP add FN TOP logo

De 5 vragen aan… Ann Jennen

De 5 vragen aan… Ann Jennen

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Ann Jennen, Secretary-General bij Fleuroselect. Na eerste werkervaringen bij onder meer L’Oréal heb ik twaalf jaar geleden de overstap gemaakt naar de sierteelt. Als marketing & communicatieverantwoordelijke bij Fleuroselect mocht ik het marketing- en PR beleid van de organisatie verder vorm gegeven. Twee jaar geleden is de eindverantwoordelijkheid over het secretariaat van de organisatie bij mij neergelegd.

In deze functie fungeer ik als aanspreekpunt voor de leden van Fleuroselect en FlowerTrials. Samen met het team op kantoor promoot ik nieuwe pot- en perkplanten van onze leden. En help hiermee spelers in de keten een gefundeerde keuze te maken bij het bepalen van het toekomstig assortiment. De organisatie fungeert als platform voor de leden en organiseert regelmatig netwerk events. Verder nemen we de coördinatie en promotie van FlowerTrials voor onze rekening. Samen met onze leden zetten we de strategische lijnen uit en promoten dit event wereldwijd om zoveel mogelijk bezoekers uit de sector aan te trekken.

Naast Nederlands spreek ik vloeiend Engels, Duits, Frans en Italiaans. Ik hou van uitvoerende kunsten, ben gek op geschiedenis en lees graag een goed boek. Ik woon en werk in België maar ben vaak voor zaken in Nederland en structureel op dinsdag op kantoor in Voorhout.

foto: Sharon Schouten Fotografie

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Werken bij een brancheorganisatie betekent dagelijks op internationaal vlak nieuwe, gepassioneerde mensen ontmoeten. Fleuroselect fungeert als de lijm in onze sector: wij brengen verbinding tot stand en dragen op die manier bij tot het commerciële succes van de aangesloten bedrijven. Tijdens onze evenementen kom ik in aanraking met de nieuwste ideeën, trends en technologieën. Verder haal ik bijzonder veel voldoening uit het verder ontwikkelen van de promotiestrategieën voor FlowerTrials, FleuroStar en onze Gold Medals. Bij Fleuroselect kan ik mezelf blijven heruitvinden, het is nooit klaar. Daar hou ik van.

 

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

De weersvoorspellingen. Heftig om te ervaren hoe het weer extremer wordt en welke gevolgen dat met zich meebrengt voor de agrarische sector en meer specifiek voor de sierteelt. In Spanje wordt bijvoorbeeld bij waternood nu al de voorkeur gegeven aan groentegewassen. Erg begrijpelijk maar wat betekent dat voor de lokale sierteeltkweker? In die context ben ik trots op onze leden die voortdurend nieuwe, duurzamere planten veredelen en het bestaande assortiment aanpassen aan de gewijzigde klimatologische uitdagingen. De meest recente ontwikkelingen zijn van 11 tot 14 juni te zien tijdens FlowerTrials, waar 59 veredelaars van overal ter wereld de nieuwste pot- en perkplanten tonen. Wie wil weten hoe het assortiment van de toekomst eruit ziet, mag hier niet ontbreken.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

In navolging van bovenstaande duidelijk maken dat planten en bloemen niet het probleem zijn maar juist deel uitmaken van de oplossing voor de klimaatproblematiek. Dankzij de ontwikkeling van planten die hittebestendiger zijn, koeler geteeld kunnen worden of meer bestuivers aantrekken fungeert veredeling als accelerator in dit proces.

 

Wat ga je dit weekend doen?

Mijn partner en ik hebben recent een huis gekocht met een ruime zolder die we willen verbouwen naar twee slaapkamers. Hiervoor ontvangen we dit weekend de uitgewerkte plannen, ben heel benieuwd. Verder heeft mijn dochter openbaar balletexamen. Als voormalige ballerina zit ik natuurlijk trots op de eerste rij! 


Redactie Floranews | 03-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS