dinsdag 25 juni 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP logo

Overheid en bedrijfsleven slaan handen ineen voor internationale tuinbouwpromotie op Greentech

Overheid en bedrijfsleven slaan handen ineen voor internationale tuinbouwpromotie op Greentech

Nederland is klaar om duizenden internationale bezoekers te ontvangen rondom GreenTech, die van 11 tot en met 13 juni plaatsvindt in RAI Amsterdam. Om Nederlandse oplossingen voor duurzame voedsel-, bloemen- en plantenproductie zo sterk mogelijk op de kaart te zetten bij het internationale publiek, slaan de overheid en het bedrijfsleven de handen ineen tijdens deze strategische beurs. Het doel? Nederland positioneren als het tuinbouwhart van de wereld en waardevolle zakelijke verbindingen leggen tussen het Nederlandse bedrijfsleven en internationale bezoekers.

Het Ministerie LNV, RVO, Topsector T&U, Gemeente Westland, AVAG, Dutch Greenhouse Delta, GreenTech, en World Horti Center werken samen aan deze gezamenlijke promotie binnen het Strategische Beurs Programma. Dit collectief ontvangt delegaties uit Brazilië, Canada, China, de Golf regio, India, Irak, Iran, Korea, Thailand, de Verenigde Staten en Thailand, bestaande uit kwekers, investeerders, overheden en beleidsmakers.

Het succesvolle Nederlandse ecosysteem wordt in de ‘NL Paviljoen’ in stand 05.728 op GreenTech gepromoot. Het paviljoen is meer dan een loket voor beursbezoekers en richt zich op het faciliteren van matchmaking en stimuleren van kennis delen. Met een interessant programma worden Nederlandse best practices overgebracht en connecties gelegd tussen de inkomende delegaties en het Nederlandse bedrijfsleven.

Programma
De internationale delegaties worden vanaf maandag 10 juni ondergedompeld in de innovatieve Nederlandse tuinbouw. Met op maat gemaakte programma’s gaan zij dwars door het Nederlandse ecosysteem: van kas tot supermarkt en van universiteit tot aan GreenTech. Maandagavond worden alle delegaties ontvangen op een exclusief netwerkdiner in World Horti Center in Naaldwijk, waar zij kennismaken met bedrijven uit het Nederlandse tuinbouwcluster.

Het programma wordt dinsdag 11 juni hervat in RAI Amsterdam met de opening van GreenTech, waarna de delegaties een uitgebreid bezoek aan de beurs kunnen brengen. Tijdens deze beurs tonen meer dan 500 bedrijven hun innovaties op het gebied van tuinbouwtechnologie.

Om netwerken samen te brengen en kennis te delen, wordt op dinsdag 11 juni eveneens een netwerklunch op het NL Paviljoen en twee seminars op de Vision Stage georganiseerd. De sprekers gaan tijdens de seminars in op mondiale uitdagingen waar het Nederlandse tuinbouwcluster oplossingen voor biedt. Deze sessies zijn vrij toegankelijk.


Redactie Floranews | 30-05-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS