dinsdag 23 juli 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Floritec bouwt nieuwe veredelingslocatie in Colombia

Floritec bouwt nieuwe veredelingslocatie in Colombia

Veredelaar Floritec gaat in Colombia een nieuwe veredelingslocatie bouwen. De bouw volgt op de succesvolle lancering van de faciliteit in Honselersdijk in 2023. De nieuwe locatie bevindt zich in Rionegro, Antioquia en heeft een omvang van 6000 vierkante meter. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en de verwachting is dat de faciliteiten eind 2024 operationeel zijn.

De uitbreiding in Colombia is een weerspiegeling van de sterke groei op de Zuid-Amerikaanse markt. Algemeen directeur Jeroen Ravensbergen: "Floritec maakt een stormachtige ontwikkeling door in Colombia. Als onderdeel van onze strategie streven we naar verdere groei en professionalisering. Dat vereist nu eigen speciaal ontwikkelde faciliteiten”.

Floritec is sinds 2009 actief op de Colombiaanse markt en heeft sindsdien gebruik gemaakt van de faciliteiten van Capiro om haar veredelingswerkzaamheden uit te voeren. Dit heeft geleid tot een solide partnerschip. Daarom wordt de nieuwe locatie nu in nauw overleg met Capiro ontwikkeld, waarbij expertise en middelen worden gecombineerd om een toonaangevende veredelingslocatie te creëren.

Floritec is wereldwijd actief en werkt sinds 2019 nauw samen met het Japanse moederbedrijf, Inochio Seikoen, marktleider in onder meer grootbloemige chrysant. Mede door deze samenwerking versterken beide bedrijven hun marktpositie en maakt Floritec grote stappen in haar ontwikkeling.

Ravensbergen: “De missie van Floritec is om relevante en toonaangevende rassen te ontwikkelen in nauwe samenwerking met klanten. Door ontwikkeling op locatie zijn we in staat rassen te ontwikkelen met een verminderde gevoeligheid voor ziekten en plagen én die perfect aansluiten bij de lokale teelt en klimaatomstandigheden: Customized Breeding. De faciliteiten in Colombia dienen als basis voor chrysanten die ontwikkeld worden voor de Zuid-Amerikaanse markt.”


Redactie Floranews | 29-05-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS