dinsdag 23 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP logo

FlowerTrials jubileum editie bij Selecta one en Evanthia

FlowerTrials jubileum editie bij Selecta one en Evanthia

Van 11 tot en met 14 juni 2024 vindt de 20e editie van FlowerTrials plaats. Selecta one en Evanthia benutten het FlowerTrials platform om de actuele highlights van hun assortimenten te laten zien.

In het jubileumjaar 2024 presenteert Selecta opnieuw prachtige planten, veel bloemen, heldere kleuren en indrukwekkende concepten uit de assortimenten perk- en balkonplanten, potanjers en vaste planten. Na de succesvolle première van vorig jaar zal Selecta Cut Flowers opnieuw geselecteerde producten uit haar snijbloemenprogramma tonen.

Evanthia neemt dit jaar voor de 10e keer deel aan FlowerTrials. Het veredelingsbedrijf toont noviteiten, creatieve concepten en een feestelijk en breed assortiment – variërend van pot- en perkplanten tot tropische planten, seizoensbloemen en snijgroen. Selecta one en Evanthia verwelkomen bezoekers gezamenlijk op de FlowerTrials locatie Kwekerij Bloem en Tuin aan de Oudecampsweg 4 in De Lier.

Selecta one

Selecta verwelkomt bezoekers op een informatief evenement vol gevarieerde productpresentaties en unieke showruimtes. Het uitgebreide assortiment zal in verschillende productvormen te zien zijn. De series Verbena Drums, Osteospermum Type 252 en Calibrachoa MiniFamous Oro Double, bekend om hun compacte en homogene variëteiten, zullen in realistische POS-situaties worden getoond. Trixi, de nieuwe indrukwekkende AlpeTunia petunia’s en de verbeterde dahliareeks Dalaya zullen worden gepresenteerd in hangmanden en grote containers. Lantana’s uit de Sun Juana-serie trotseren de zon, hebben weinig water nodig en presenteren hun buitengewone kleuren.

Meer hoogtepunten uit het Selecta one assortiment:
ONE in Dianthus – het Selecta anjerprogramma staat voor toonaangevende merken, bewezen variëteiten en innovatieve nieuwe lanceringen. Aura, de nieuwe introductie van vorig seizoen, heeft een eigen marketingconcept gekregen en wordt nu gecombineerd met de variëteit Colón. Oscar, de meest homogene serie op de markt, wordt uitgebreid met de variëteit ‘Antique Pink’ in nostalgisch roze met een lichtere rand. Het succesvolle merk Pink Kisses staat ook centraal bij de anjerpresentatie. Dit jaar zal Pink Kisses te zien zijn in de Pink Match! campagne als herkenbaar symbool voor vriendschapsafspraakjes. Het nieuwe, exclusieve merkconcept Lucky Lips, dat momenteel in veel Europese landen wordt gelanceerd, zal ook worden gepresenteerd.

De intergenerieke serie ‘The Power Sisters’ combineert het beste van calibrachoa en petunia: Grote, vroege bloemen, goede vertakking en heldere kleuren, evenals goede zomerprestaties en een hoge regentolerantie. Ze zijn ook verkrijgbaar als Trixi-combinatie. De nieuwe Mandevilla, die onder de naam ‘Divina’ met een eigen marketingconcept op de markt wordt gebracht, staat voor schoonheid en stralende elegantie op het balkon en in de tuin. Onderverdeeld in Compact, Climbing en Uni, biedt elke serie speciale voordelen voor eindproducten in verschillende vormen en potmaten. Ze maken allemaal indruk met hun groei en prachtige kleuren.

Selecta presenteert nog twee andere gewassen die geschikt zijn als bloeiende kamerplant en als buitenplant. Kaleida, Selecta’s Kalanchoë-serie, omvat enkel- en dubbelbloemige variëteiten die worden gekenmerkt door prachtige grote bloemen, heldere kleuren, een rijke, langdurige bloei en een sterke vertakking. KoSea is de nieuwe Campanula vaste planten-serie in het Selecta-assortiment. De drie soorten in blauw en wit zijn compact en gemakkelijk te kweken, kunnen op verschillende manieren worden gebruikt en zien er ook geweldig uit als decoratieve planten in interieurs. Twee perfecte planten voor het hele jaar.

Evanthia

Veredelingsbedrijf Evanthia biedt opnieuw een interessante, brede presentatie van het assortiment pot- en perkplanten, tropische planten en snijbloemen – vol kleur, noviteiten en een enthousiast team met talloze nieuwe ideeën. Samen met kwekers bereidt Evanthia zich voor op de toekomst door actief te werken aan productontwikkeling, nieuwe teeltmethoden en klimaatadaptieve oplossingen. Door bewuste keuzes te maken voor het assortiment (zoals seizoensproducten, koel geteelde gewassen), maar ook door bestaande populaire producten aan te passen met verbeterde genetische eigenschappen (compactheid, droogtetolerantie etc), biedt Evanthia oplossingen die het verschil te maken voor alle schakels in de keten.

Evanthia zet samen met telers van potzonnebloemen stappen in de goede richting naar een beter product dat op een efficiëntere en duurzamere manier geteeld kan worden. De nieuwe lijn Helianthus annuus F1 Sunsation Compact heeft alle goede eigenschappen van de succesvolle Sunsation serie, maar heeft nu een sterke genetische compactheid, waardoor een meer gebalanceerde, stressvrije teelt mogelijk is. Telers kunnen zonder remstoffen, droogcycli of hoge EC-niveaus telen, omdat de planten uit zichzelf supercompact blijven. Bovendien is de teeltduur 5 tot 7 dagen korter en laat Sunsation Compact gezonde, gladde, frisgroene bladeren zien.

In het assortiment tropische planten presenteert Evanthia nieuwe variëteiten voor onder meer Alocasia en Philodendron. Er wordt een bont assortiment van meer dan 125 tropische variëteiten getoond, met de trendy Strelitzia nicolai en Monstera deliciosa, evenals brede collecties Asparagus en Cordyline, zij aan zij met meer unieke, zeldzame en minder bekende toppers voor echte plantenverzamelaars. Evanthia geeft ook uitleg over de verschillende zaadbehandelingen die het bedrijf te bieden heeft en bezoekers kunnen zelfs hun stem uitbrengen voor toekomstige tropische variëteiten. Als kers op de taart presenteert Evanthia snijbloemen, seizoensbloemen en bladgroen, met vele nieuwkomers in Antirrhinum, Celosia, Dianthus en Tanacetum.

FleuroStar Award Evening

Traditiegetrouw worden alle FleuroStar-kandidaten gepresenteerd op de Selecta-locatie en de eigen inzending van de veredelaar uit Stuttgart zal voor het eerst ook te zien zijn op de FlowerTrials. Dit jaar is Selecta ook host van de FleuroStar Award Evening met galadiner en de bekendmaking van de nieuwe FleuroStar-winnaar op 13 juni 2024.


Redactie Floranews | 27-05-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS