dinsdag 25 juni 2024
FN TOP logo FN TOP add

Filmmaker maakt 3-delige serie over 25 jarig Varend Corso

Filmmaker maakt 3-delige serie over 25 jarig Varend Corso

Dit jaar vaart Varend Corso voor het 25e jaar door de wateren. Een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen jaren maar ook het moment om stil te staan bij het heden en vooruit kijken naar de toekomst. Voor een 3-delige minidocumentaire ging filmmaker Angelo Damen op pad in de regio. In uitzending één komen de initiatiefnemers aan bod. In uitzending twee staat de rivaliteit door de dorpskernen centraal. In uitzending drie belichten wordt de toekomst van het corso en de rol van jeugd belicht. De uitzendingen zijn op dinsdag 11, woensdag 12 en donderdag 13 juni te zien bij WOS TV en online.

WOS is al jaren trouwe partner van het Corso - foto: Arnaud Roelofsz

Voor het verleden sprak Damen met Cees Zuidgeest, de eerste voorzitter en één van de initiatiefnemers van het corso. Ook botenkenner Wim Zwinkels vertelt heel smakelijk. De tweede aflevering gaat over de rivaliteit tussen twee kernen. De dorpskernen zijn in hoge mate verantwoordelijk voor het succes van het Varend Corso. Het feit dat maanden samengewerkt wordt om zo goed mogelijk met je kernboot voor de dag te komen vindt Damen heel bijzonder. Hij heeft de strijd tussen ’s-Gravenzande en Kwintsheul in beeld gebracht, Kwintsheul als kern die al jaren met veel succes aan het Corso deelneemt en ’s-Gravenzande als relatieve nieuwkomer. Wat maakt dat zij zeeën van tijd in het Corso willen investeren? De derde en laatste aflevering gaat over de toekomst van Varend Corso Westland en Damen probeert in het slotstuk een antwoord te vinden op de vraag of de jeugd bereid is om het Corso verder te dragen. Komen er bijvoorbeeld nieuwe jonge schippers die drie dagen achtereen een topprestatie willen leveren? Komen er jonge arrangeurs die een flinke tijd willen investeren in het ontwerpen en het uitwerken van een mooi arrangement?

“In de tijd dat ik in Brabant woonde ben ik regelmatig naar het Westland gekomen om van het Corso te genieten. Elke keer was ik onder de indruk van de schitterende arrangementen en de bijzondere sfeer op en langs het water", vertelt Damen. "Het Corso straalde steeds de Westlandse veelzijdigheid uit en ik betrapte me er keer op keer op dat ik eigenlijk wel een beetje trots was op mijn geboortestreek en het Corso. Ik denk dat ik er in geslaagd ben om Westland een mooie kijk in de keuken van het Varend Corso te geven.”


Redactie Floranews | 27-05-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS