dinsdag 25 juni 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Kwekers bundelen krachten in nieuwe verkoop- en marketing organisatie

Kwekers bundelen krachten in nieuwe verkoop- en marketing organisatie

De Bromelia Specialist, Karma Plants, Van der Voort Potplanten, Concorde Plants en The Orchid Growers (Ter Laak Orchids en Orchios) bundelen vanaf 1 januari 2025 hun aanbod richting de markt. Op 17 mei tekenden de partijen hiertoe een samenwerkingsovereenkomst. De kwekers starten een nieuwe organisatie die zich richt op de verkoop en marketing van (bloeiende) kamerplanten.

Henk de Jong van The Orchid Growers: "Consolidatie bij exporteurs vraagt om professionele gesprekspartners. Waar het voorheen vooral over prijs en aanbod ging is er nu ook behoefte aan productinformatie, assortimentadvies, duurzaamheidscontent, digitalisering en dataverwerving en -vertaling. Input om samen met exporteurs bloemisten, tuincentra en retailketens te ontzorgen. De hedendaagse uitdagingen in de keten worden te complex om als individueel productiebedrijf beet te pakken. Samen kunnen we veel meer en kunnen we het professioneler doen dan alleen."

De komende maanden richten de partijen de nieuwe organisatie verder in en worden naam en huisstijl ontwikkeld. Vanaf 1 januari 2025 start het nieuwe bedrijf waarin sales- en marketingmedewerkers van de productiebedrijven vanuit één locatie gaan werken. De productiebedrijven krijgen hierdoor nog meer focus op teelt en productie. Ook op dat gebied willen de kwekers elkaar versterken.

"Juist ook op het vlak van teelt en verduurzaming kunnen we gezamenlijk uitdagingen beetpakken, kennis delen en samen investeren in ontwikkeling", vertelt Bjorn Bunnik van Bromelia Specialist.

 


Redactie Floranews | 23-05-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS