dinsdag 25 juni 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Dutch Flower Group start samenwerking met Greenhouse Sustainability

Dutch Flower Group start samenwerking met Greenhouse Sustainability

Dutch Flower Group (DFG) gaat gebruik maken van de Flori Footprint Tool van Greenhouse Sustainability voor het betrouwbaar inzichtelijk maken van de milieu-impact van haar producten. Met deze stap kan DFG, volledig volgens de recent vastgestelde FloriPEFCR, de footprints in haar gehele keten in kaart brengen, wat mede nodig is voor het commitment van DFG aan het Science Based Target Initiative (SBTi).

Door de tooling van Greenhouse Sustainability bij haar bedrijven in te zetten kan DFG meer metingen uitvoeren met leveranciers en klanten en op basis daarvan streven naar reducties. Bovendien kan DFG deze metingen en behaalde reducties gebruiken voor haar CSRD-rapportages. Marcel Zandvliet, Chief Sustainability Officer bij DFG: “De Flori Footprint Tool gaat ons helpen om het kennisniveau binnen onze DFG-bedrijven nog meer te verhogen. En om nog beter inzicht te krijgen in de daadwerkelijke milieu-impact van onze producten en de reductiemogelijkheden in de keten.”

V.l.n.r.: Rick van der Linden en Henri Potze van Greenhouse Sustainability, Marcel Zandvliet en Iris de Waal van Dutch Flower Group

DFG heeft de afgelopen jaren al heel veel kennis en ervaring opgedaan met het in kaart brengen van de grote stromen bloemen en planten en de bijbehorende footprints en maakt nu een verdiepingsslag naar onderliggende ketens van specifieke kwekers en klanten.

“Wij zijn verheugd nu officieel de samenwerking met Dutch Flower Group aan te kondigen”, aldus directeur Henri Potze van Greenhouse Sustainability. “Dat DFG met haar bedrijven gebruik gaat maken van de chain portal van de Flori Footprint Tool zal een positieve beweging in gang zetten.” 


Redactie Floranews | 23-05-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS